Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Σύρος σκηνοθέτης μαχαιρώθηκε στην Κωνσταντινούπολη!

Κωνσταντινούπολη
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Μια ακόμη δολοφονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη! Η οποία φαίνεται να έχει πολιτικά κίνητρα…

Ένας Σύρος σκηνοθέτης τραυματίστηκε σοβαρά αφού μαχαιρώθηκε από έναν άγνωστο στην Κωνσταντινούπολη. Την ανακοίνωση έκανε σήμερα το περιβάλλον του. Ο κινηματογραφιστής πρόσκειται στη συριακή αντιπολίτευση…

Η επίθση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Μουχαμάντ Μπαγιαζίντ μαχαιρώθηκε το βράδυ της Τρίτης, 10.10.2017, από έναν άνδρα. Ο οποίος του επιτέθηκε την ώρα που πήγαινε σε μια συνάντηση στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Αυτά, σύμφωνα με μια μαρτυρία που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του κινηματογραφιστή στο Facebook. Η μαρτυρία δημοσιεύθηκε από έναν φίλο του που ήταν παρών στην επίθεση.

Η σύζυγος του Μπαγιαζίντ, η Σάμα Σάφι Μπαγιαζίντ, επίσης σκηνοθέτης, επιβεβαίωσε την επίθεση κάνοντας λόγο για «απόπειρα δολοφονίας».

Ο Μπαγιαζίντ, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για ένα εργαστήρι κινηματογράφου, διακομίστηκε στο νοσοκομείο μετά την επίθεση.

Κωνσταντινούπολη

Αξιωματούχος της εξόριστης συριακής αντιπολίτευσης, ο Άχμαντ Ραμαντάν, έκανε επίσης λόγο για «απόπειρα δολοφονίας», επισημαίνοντας στο Twitter ότι ο Μπαγιαζίντ προετοιμάζει μια ταινία για τα βασανιστήρια στη φυλακή της Παλμύρας στη Συρία, η οποία είναι διαβόητη για τη σφαγή εκατοντάδων κρατούμενων από το συριακό καθεστώς το 1980.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις