Κόσμος

Συσκευή που λειτουργεί με ραδιοσυχνότητα χρησιμοποιείται ως… εντομοκτόνο!

Κινέζοι ερευνητές ανέπτυξαν μια συσκευή που σκοτώνει παράσιτα με ραδιοσυχνότητα, βοηθώντας έτσι να επεκταθεί η περίοδος αποθήκευσης των ξηρών καρπών και των αποξηραμένων φρούτων για πάνω από ένα χρόνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Science and Technology Daily.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η εντομοκτόνος συσκευή αναπτύχθηκε από την Ακαδημία Αγροτικών Επιστημών στην Αυτόνομη Περιοχή των Ουιγούρων του Σιντσιάνγκ και μπορεί να σκοτώσει όλα τα παράσιτα και τα αυγά που υπάρχουν στα καρύδια και τα αμύγδαλα, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε χημικό προϊόν.

Σύμφωνα με το άρθρο, μέσα μία ώρα η συγκεκριμένη συσκευή μπορεί να επεξεργασθεί και να καθαρίσει περίπου 300 κιλά ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα, χωρίς να επηρεαστεί η ποιότητα.

Το Σιντσιάνγκ διαθέτει 3.300.000 στρέμματα με φυτείες καρυδιάς. Σκουλήκια, σκώροι και άλλα παράσιτα προκαλούν μεγάλη ζημιά στα καρύδια που αποθηκεύονται.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Tο ξενοδοχείο «The Plaza» της Νέας Υόρκης κλείνει τις πόρτες του για 4 χρόνια - Αποκαθίσταται η εμβληματική του πρόσοψη
Είναι διάσημο για την εντυπωσιακή του είσοδο με το κόκκινο χαλί, τη γαλλική αναγεννησιακή αρχιτεκτονική του και τις εμφανίσεις του σε ταινίες όπως το «HOME ALONE 2» και το «Bride Wars»
The plaza
NYT: Τραμπ και Ζελένσκι στα πρόθυρα οριστικής ρήξης – Η στήριξη στον Πούτιν, η εξάρτηση στις ΗΠΑ και το μέλλον του πολέμου
Μέσα σε λίγες ημέρες ο Ντόναλντ Τραμπ γύρισε την πλάτη του στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ξεκίνησε να στηρίζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, εν μέσω επικρίσεων για την στάση του στον πόλεμο και τις τιμές στο ντίζελ
REUTERS 11
Απέλυσαν την Κέιτι Ζακαράια ενώ έδινε συνέντευξη στον Λευκό Οίκο – Έφυγε και δεν επέστρεψε ποτέ
Η ίδια δεν επέστρεψε ποτέ στους δημοσιογράφους που έδινε συνέντευξη - «Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να πραγματοποιήσω μια ενημέρωση Τύπου με τον περιορισμένο χρόνο και τις πληροφορίες που είχα»
Η νέα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κέιτι Ζακαράια