Κόσμος

Σύζυγος Ερντογάν: Το χαρέμι ήταν “σχολείο ζωής” για τις γυναίκες

H σύζυγος του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ, δήλωσε ότι το οθωμανικό χαρέμι συνιστούσε «ένα σχολείο για να προετοιμαστούν οι γυναίκες για την ζωή».

«Το χαρέμι ήταν ένα σχολείο για τα μέλη της οθωμανικής δυναστείας και ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα για την προετοιμασία των γυναικών στην ζωή» δήλωσε η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας τοποθέτησης στην Άγκυρα η οποία μεταδόθηκε από τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.
Όπως και ο σύζυγός της, η Εμινέ Ερντογάν είναι πιστή μουσουλμάνα και δεν κρύβει τον θαυμασμό της για την ισχύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Η θέση που διατύπωσε σχετικά με τα χαρέμια πυροδότησε επικριτικά σχόλια στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
«Την εποχή του Μουράτ Γ΄(σουλτάνος του 16ου αιώνα) τα μοναδικά αντικείμενα που δεν εισέρχονταν στο χαρέμι ήταν τα βιβλία» επισήμανε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter η Εζλέμ Κουρουμλάρ, μια πανεπιστημιακός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρουμανία: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία βάζει στο «μικροσκόπιο» απάτης με δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού εν μέσω Covid-19
Οι αξιωματούχοι φέρονται να ζήτησαν και να πήραν χρήματα ως «μίζες», που έφταναν περίπου το 5% της συνολικής αξίας της σύμβασης
Covid test 6
Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά το «κεφάλι» του Τζίμι Κίμελ από το ABC μετά το σχόλιο για τη Μελάνια Τραμπ ότι «λάμπει σαν μέλλουσα χήρα»
«Ο Τζίμι Κίμελ, ο οποίος δεν είναι καθόλου αστείος όπως αποδεικνύουν οι άθλιες τηλεθεάσεις του, έκανε μια δήλωση στην εκπομπή του που είναι πραγματικά σοκαριστική» αναφέρει μεταξύ άλλων
Ντόναλντ και Μελάνισ Τραμπ 5