Κόσμος

Τα F-35 ήταν η αρχή – “Κεραυνοί” Τραμπ κατά της Τουρκίας – video

Ακόμα περισσότερες κυρώσεις κατά της Τουρκίας ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, ως αντίποινα για την παραλαβή των S-400 από την Ρωσία.

Και μπορεί προς το παρόν ο Τραμπ να το αρνείται επίσημα, όμως όπως αναφέρουν πηγές από την Ουάσινγκτον, την απόφαση για το “πέταγμα” της Τουρκίας έξω από το πρόγραμμα των F-35 έλαβε ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ.

Όπως ανέφερε λοιπόν ο Μιχάλης Ιγνατίου στο δελτίο του Open, δική του απόφαση λοιπόν θα είναι και το αν θα ληφθούν νέες κυρώσεις. Απέναντί του έχει ένα αντιτουρκικό και θυμωμένο Κογκρέσο, που του ζητά να πράξει ότι προβλέπεται.

Το βασικό “χτύπημα” αναμένεται να είναι εναντίον του τραπεζικού συστήματος και γενικότερα κατά της Τουρκικής οικονομίας. Κυρώσεις επίσης μπορεί να υπάρξουν και κατά προσώπων και εταιρειών που ενεπλάκησαν στην παραλαβή των S-400, δηλαδή ακόμα και υπουργών του Ερντογάν.

Οργισμένη αντίδραση Ερντογάν

Οργισμένη ήταν νωρίτερα η αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν την Άγκυρα από το πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F-35. Εξέφρασε την έντονη δυσφορία του, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι CNN Turk.

Η δήλωση αυτή έγινε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ερντογάν με τον Τζον Μπόλτον, τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα Εθνικής Ασφάλειας.

Αφού ξεκίνησε η παράδοση του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στην Τουρκία, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αποκλείουν την Τουρκία από το πρόγραμμα των υπερσύγχρονων μαχητικών F-35.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών, που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν υγιείς με τέτοιες μονομερείς αποφάσεις, πρόσθεσε το CNN Turk.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε δίκη ο πατέρας της Amy Winehouse με δύο φίλες της που πούλησαν τα φορέματά της για πάνω από 800.000 ευρώ
Ο Mitchell Winehouse κατηγορεί την πρώην στυλίστρια της διάσημης τραγουδίστριας και την πρώην συγκάτοικό της, ότι ιδιοποιήθηκαν προσωπικά αντικείμενα της Winehouse για να τα πουλήσουν και να κρατήσουν τα χρήματα
Η Amy Winehouse
Ιράν: Νεαρή γυναίκα καταδικασμένη σε θάνατο για τη δολοφονία του βίαιου συζύγου της γλιτώνει την εκτέλεση – Είχε εξαναγκαστεί σε γάμο στα 12 της
Η Γκολί Κουχάν, η οποία είχε παντρευτεί με το ζόρι στα 12 της και υπέστη χρόνια κακοποίηση, «συγχωρέθηκε» από την οικογένεια του συζύγου της, γεγονός που αναστέλλει την εκτέλεσή της
Γυναίκες Ιράν
Νεκρός βρετανός στρατιωτικός στην Ουκρανία σε δοκιμές όπλων – «Τραγικό δυστύχημα» λέει το Λονδίνο
Ο στρατιώτης παρακολουθούσε τη δοκιμή ενός νέου αμυντικού συστήματος των ουκρανικών δυνάμεων, μακριά από τη γραμμή του μετώπου, όταν σημειώθηκε το θανατηφόρο περιστατικό
Βρετανοί στρατιώτες