Σάββατο, 18 Μαΐ
25oC Αθήνα

“Τα F-16 πετάνε πάνω απο τους δρόμους και ακούγονται πυροβολισμοί”, περιγράφει Έλληνας δημοσιογράφος στην Κωνσταντινούπολη

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης μετά την εκδήλωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία περιγράφει στο Newsit ο εκδότης της ομογενειακής εφημερίδας “Απογευματινή”, κ. Μιχάλης Βασιλειάδης, ο οποίος είδε στους δρόμους τους τραυματίες απο τις συγκρούσεις ανάμεσα στο στρατό και τους πολίτες.

Ο κ. Βασιλειάδης δίνει την εικόνα της τουρκικής πόλης με τα F-16 να συνεχίζουν να πετούν πάνω απο τις γειτονιές πέντε ώρες μετά την κίνηση του στρατού ενώ ελάχιστα μέτρα απο τα γραφεία της εφημερίδας του ακούγονται εκρήξεις απο μια στρατιωτική εγκατάσταση. “Η αυριανή ημέρα θα είναι χειρότερη της σημερινής είτε πετύχει είτε οχι το πραξικόπημα”, εκτιμά ο Έλληνας δημοσιογράφος και κάνει λόγο για ενα “απονενοημένο διάβημα” απο την πλευρά των πραξικοπηματιών.

Παράλληλα, διευκρινίζει οτι οι Τούρκοι πολίτες δεν αντέδρασαν μαζικά στο πραξικόπημα και επέλεξαν να παραμείνουν ασφαλείς στα σπίτια τους. “Αντέδρασαν αυτοί που υπάκουσαν στο κάλεσμα της σημερινής κατάστασης οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με το κόμμα, είχαν πολλά ωφέλη και προκειμένου να μη χάσουν τα προνόμια υπάκουσαν στα κελεύσματα”, προσθέτει ο κ. Βασιλειάδης ο οποίος είχε ζήσει ως φαντάρος το πραξικόπημα των Τούρκων στρατηγών το 1960. Ωστόσο, υπογραμμίζει πως η αυριανή ημέρα θα φέρει λιγότερη δημοκρατία στη χώρα καθώς ο Ερντογάν θα αξιοποιήσει το πραξικόπημα με τέτοιο τρόπο ώστε να “σβήσει” κάθε αντιπολιτευτική φωνή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε