Κόσμος

Τα google trends της καραντίνας στη Ρουμανία

Πώς φτιάχνω ψωμί χωρίς μαγιά, πώς κουρεύομαι είναι τα google trends των χρηστών στη Ρουμανία όσο διαρκούσε ο εγκλεισμός για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Για να ανακαλύψουν τα google trends των Ρουμάνων στην καραντίνα οι υπεύθυνοι του πρακτορείου ψηφιακού μάρκετινγκ SEO Cupcake έκαναν μια κατάταξη των “διλημμάτων” τον τελευταίο μήνα. Τα δεδομένα εξήχθησαν με την τεχνολογία Google Trends.

“Μπορούμε να πούμε ότι ένα μέρος των λέξεων που αναζητήθηκαν στο Google κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν προβλέψιμο, όπως συνταγές για μαγιά ή σπίτι και διακοσμήσεις γραφείων. Η έκπληξή μας ήταν να δούμε πόσο μεγάλη είναι η αύξηση της αναζήτησης σε σύγκριση με άλλες περιόδους. Αυτό που προκαλεί, επίσης, έκπληξη είναι ότι οι άνθρωποι είναι ανοιχτοί για μάθηση και ελπίζουμε ότι αυτή η γνώση που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του lockdown δεν θα χαθεί μακροπρόθεσμα”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, την οποία δημοσιεύουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Για την ενότητα ερωτήσεων “Τι είναι…; Γιατί….;” οι αναζητήσεις ολοκληρώνονται με φράσεις / ερωτήματα όπως: “Γιατί δεν μπορούμε να βρούμε μαγιά;” (x1000), “πανδημία λεξικού (x290” , “τι είναι το tamiflu;” (x50), “τι είναι η ύφεση;” (x15).

Για την ενότητα με το hashtag #StayatHome (Μένουμε Σπίτι), οι περισσότερες από τις αναζητήσεις αναφέρονται: σωματικές ασκήσεις στο σπίτι (x20), κούρεμα στο σπίτι (x20), εσωτερικές δραστηριότητες (x17), παραδόσεις στο σπίτι (x16), γραφείο στο σπίτι (x5).

Οι αναζητήσεις για την υγεία και την υγιεινή, αφορούσαν απολυμαντικά και άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ και Ιράν δεν «θάβουν το τσεκούρι του πολέμου» και βάζουν στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ
Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που δεν εμφανίστηκε «ζεστή» για να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ για να ακολουθήσει η Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου, η οποία είπε ένα ηχηρό «όχι»
Λίβανος
5
Τραμπ: Νέα έκκληση για διεθνή αποστολή πλοίων στα Στενά του Ορμούζ για να μείνουν ανοιχτά
«Αυτό θα έπρεπε να ήταν πάντα μια ομαδική προσπάθεια, και τώρα θα είναι — Θα ενώσει τον κόσμο προς την αρμονία, την ασφάλεια και την αιώνια ειρήνη!» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ
Η Γαλλία «αδειάζει» τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν στέλνει πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Στις φλόγες διυλιστήριο στο Ερμπίλ του Ιράκ – Drones χτύπησαν το διεθνές αεροδρόμιο του Κουβέιτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πως τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν ανοικτά με κάθε κόστος ενώ σύμφωνα με την Haaretz θα υπάρξουν απευθείας συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου τις επόμενες ημέρες
Λίβανος
5
Τραμπ: «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σύντομα θα ανοίξουμε τα Στενά του Ορμούζ» – Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα
«Ελπίζουμε ότι Κίνα, Γαλλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, θα στείλουν πλοία, ώστε τα Στενά του Ορμούζ να μην αποτελούν απειλή από ένα έθνος που έχει αποκεφαλιστεί πλήρως» τονίζει ο Τραμπ
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει σε τελετή απονομής του Μεταλλίου Τιμής στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου 9