Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Τα google trends της καραντίνας στη Ρουμανία

Τα google trends της καραντίνας στη Ρουμανία
Reuters

Πώς φτιάχνω ψωμί χωρίς μαγιά, πώς κουρεύομαι είναι τα google trends των χρηστών στη Ρουμανία όσο διαρκούσε ο εγκλεισμός για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Για να ανακαλύψουν τα google trends των Ρουμάνων στην καραντίνα οι υπεύθυνοι του πρακτορείου ψηφιακού μάρκετινγκ SEO Cupcake έκαναν μια κατάταξη των “διλημμάτων” τον τελευταίο μήνα. Τα δεδομένα εξήχθησαν με την τεχνολογία Google Trends.

“Μπορούμε να πούμε ότι ένα μέρος των λέξεων που αναζητήθηκαν στο Google κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν προβλέψιμο, όπως συνταγές για μαγιά ή σπίτι και διακοσμήσεις γραφείων. Η έκπληξή μας ήταν να δούμε πόσο μεγάλη είναι η αύξηση της αναζήτησης σε σύγκριση με άλλες περιόδους. Αυτό που προκαλεί, επίσης, έκπληξη είναι ότι οι άνθρωποι είναι ανοιχτοί για μάθηση και ελπίζουμε ότι αυτή η γνώση που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του lockdown δεν θα χαθεί μακροπρόθεσμα”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, την οποία δημοσιεύουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Για την ενότητα ερωτήσεων “Τι είναι…; Γιατί….;” οι αναζητήσεις ολοκληρώνονται με φράσεις / ερωτήματα όπως: “Γιατί δεν μπορούμε να βρούμε μαγιά;” (x1000), “πανδημία λεξικού (x290” , “τι είναι το tamiflu;” (x50), “τι είναι η ύφεση;” (x15).

Για την ενότητα με το hashtag #StayatHome (Μένουμε Σπίτι), οι περισσότερες από τις αναζητήσεις αναφέρονται: σωματικές ασκήσεις στο σπίτι (x20), κούρεμα στο σπίτι (x20), εσωτερικές δραστηριότητες (x17), παραδόσεις στο σπίτι (x16), γραφείο στο σπίτι (x5).

Οι αναζητήσεις για την υγεία και την υγιεινή, αφορούσαν απολυμαντικά και άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις