Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τα… γυρίζουν για τον θάνατο του Γιαβούζ Γιλμάζ – Ανοιχτό το ενδεχόμενο δολοφονίας

Γιλμάζ
Φωτογραφία αρχείου

Σοκ έχει προκαλέσει στην Τουρκία ο θάνατος του Μεχμούτ Γιαβούζ Γιλμάζ, γιου του πρώην πρωθυπουργού, Μεσούτ Γιλμάζ.

Ο 38χρονος Γιαβούζ Γιλμάζ βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του, στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη σήμερα (16.12.2017) το πρωί.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο γιος του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού εντοπίστηκε νεκρός με σφαίρα στο κεφάλι στο σπίτι του στην περιοχή Beykoz.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως ο θάνατος του οφείλεται σε αυτοκτονία. Στη συνέχεια, όμως, τα… γύρισαν, αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο της δολοφονίας.Να έστησαν, δηλαδή, οι δολοφόνοι του ένα “σκηνικό αυτοκτονίας” για να αποπροσανατολίσουν την αστυνομία.

Πλέον, ερευνάται το επαγγελματικό περιβάλλον του επιχειρηματία στον τομέα των πετρελαιοειδών, ενώ θα εξεταστεί και η πρώην αρραβωνιαστικιά του.

Ο Μέχμετ Γιαβούζ Γιλμάζ ήταν μόνος του όλο το βράδυ μέσα στο σπίτι του. «Μπήκαμε με τη βοήθεια ενός κλειδαρά το πρωί και βρήκαμε ένα όπλο δίπλα του», δήλωσαν οι σωματοφύλακες του στη μαρτυρία τους. Να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες χώρισε από την σύζυγο του μετά από τρία χρόνια κοινής πορείας.

Ο “τραγικός” πατέρας

Ο Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες, έφυγε για την Κωνσταντινούπολη σε αεροπλάνο, αφού έμαθε τα τραγικά νέα, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο Σοϊλού είπε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στις 9:00 π.μ. τοπική ώρα και ότι δεν μπόρεσε ακόμη να μιλήσει με τον Μεσούτ Γιλμάζ, αλλά μίλησε με τα αδέλφια του. Ο Σόυλου εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του.

Ο Μεσούτ Γιλμάζ, 70 ετών, του κεντροδεξιού Κόμματος Μητρότητας (ANAP) υπηρέτησε τρεις θητείες ως Πρωθυπουργός της Τουρκίας.

https://twitter.com/haberanonimcom/status/941972500698759168

https://twitter.com/MEDYAPEN/status/941960973430284289

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις