Κόσμος

Τα μαζεύει η Κομισιόν μετά τον σάλο με τις δηλώσεις Γιούνκερ για τους Ιταλούς

Ως "[αραπλανητικά" χαρακτήρισε η Κομισιόν τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Γιούνκερ κάλεσε τους Ιταλούς να δουλεύουν περισσότερο και να είναι λιγότερο διεφθαρμένη. Παράλληλε εξέφρασε την πεποίθηση ότι η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας θα συνεργαστεί «εποικοδομητικά» με τους Ευρωπαίους εταίρους της.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ικανότητα και την προθυμία της νέας κυβέρνησης να έχει εποικοδομητικές σχέσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς προκειμένου να στηρίξει τον κεντρικό ρόλο της Ιταλίας στο κοινό ευρωπαϊκό σχέδιο», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

“Παραπλανητικά τα δημοσιεύματα για τον Γιούνκερ”

Η εκπρόσωπος απέρριψε ως «παραπλανητικά» τα δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επέδειξε χθες έλλειψη σεβασμού προς τους Ιταλούς. Ο αντιπρόεδρος της νέας ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι χαρακτήρισε τον Γιούνκερ «ρατσιστή» ύστερα από τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε πως οι Ιταλοί χρειάζεται να εργαστούν πιο σκληρά και να είναι λιγότερο διεφθαρμένοι.

Ο Γιούνκερ, μιλώντας στα αγγλικά, υπεραμύνθηκε της στήριξης της ΕΕ προς την Ιταλία, λέγοντας ότι είναι γενναιόδωρη, και δήλωσε ότι είναι ευθύνη των εθνικών ηγετών στη Ρώμη να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για να βοηθήσουν την περιοχή, να προωθήσουν την απασχόληση και να πατάξουν τη διαφθορά: «Οι Ιταλοί πρέπει να φροντίσουν τις φτωχές περιοχές της Ιταλίας. Αυτό σημαίνει περισσότερη δουλειά, λιγότερη διαφθορά, σοβαρότητα», δήλωσε.

«Θα τους βοηθήσουμε όπως κάναμε πάντα. Αλλά μην μπαίνετε σε αυτό το παιχνίδι να επιρρίπτετε ευθύνες στην ΕΕ. Μια χώρα είναι μια χώρα, ένα έθνος είναι ένα έθνος. Πρώτα τα έθνη, μετά η Ευρώπη».

Η εκπρόσωπος δήλωσε σήμερα: «Ο πρόεδρος Γιούνκερ είναι δεσμευμένος να εργαστεί με την νέα ιταλική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει πολλές κοινές προκλήσεις που βρίσκονται ενώπιον της Ιταλίας και της Ευρώπης, από το εμπόριο έως τη μετανάστευση και πολλές άλλες».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, ο Γιούνκερ θα συναντήσει τον νέο πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε την επόμενη εβδομάδα σε συνεδρίαση της Ομάδας των 7 (G7) στον Καναδά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεσπά η μητέρα του 15χρονου στη Γαλλία που ακρωτηριάστηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης: «Του έκλεψαν τη ζωή»
«Δεν σήκωσε τη χειροβομβίδα από το έδαφος» λέει η μητέρα του 15χρονου - «Πάγωσε» η χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης στις μαθητικές διαδηλώσεις μετά τον ακρωτηριασμό του 15χρονου
Επεισόδια στη Γαλλία
Η ΕΕ προετοιμάζεται αθόρυβα για το αδιανόητο: Μία υβριδική επίθεση με πολλά θύματα
«Οι συζητήσεις σχετικά με ένα εφιαλτικό σενάριο επίθεσης πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ πρεσβευτών της Ε.Ε. και από τις 27 χώρες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σε “περιορισμένη σύνθεση”, δηλαδή χωρίς τηλέφωνα ή βοηθούς», επισημαίνει τo Politico
Στρατιωτικός ελέγχει drones
Skydance Paramount: Οι συνέπειες στο streaming, στα κινηματογραφικά franchises και στην ανεξαρτησία μεγάλων ΜΜΕ μετά τη συμφωνία με τη Warner Bros
Η συγχώνευση-«σεισμός» Paramount-Warner Bros που αλλάζει το Χόλιγουντ - Η συμφωνία περιλαμβάνει ειδικές δικλίδες κατά των ταινιών που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη
Πινακίδα με τα λογότυπα των Skydance, Warner Bros. και Paramount στα γραφεία της Paramount Global στην Times Square, μετά τη συγχώνευση