Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τα… μαζεύει ο Τραμπ για την συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Τραμπ Ντόναλντ Τραμπ

Μπορεί ολόκληρη η υφήλιος να περιμένει την πολυαναμενόμενη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αρχίσει ήδη… να τα μαζεύει.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα συναντηθεί με τον βορειοκορεάτη εκτός αν δει κάποια «συγκεκριμένα» βήματα από την Πιονγκιάνγκ.

«Ο πρόεδρος δεν θα πραγματοποιήσει τη συνάντηση χωρίς να δει συγκεκριμένα βήματα και χειροπιαστές ενέργειες από τη Βόρεια Κορέα, οπότε ο πρόεδρος πράγματι θα πάρει κάτι», τόνισε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Μια κρύο μια ζέστη

Ωστόσο δεν φαίνεται να είναι και τόσο… σταθερός στις απόψεις του. Ο  Αμερικανός σε συνομιλία που είχε με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, καλωσόρισε την προοπτική διαλόγου με τη Βόρεια Κορέα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν «οι δύο ηγέτες καλωσόρισαν την προοπτική διαλόγου μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας και δεσμεύτηκαν στη διατήρηση της πίεσης και των κυρώσεων έως ότου η Βόρεια Κορέα λάβει χειροπιαστά βήματα προς την πλήρη, επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι δήλωσε στον Αμερικανό ομόλογό του ότι εκτιμά τη βούλησή του να επιλύσει με πολιτικά μέσα το πρόβλημα της Βόρειας Κορέας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις