Κόσμος

Τα νερά τους παρέσυραν στον θάνατο – Βροχοπτώσεις με 14 νεκρούς στη Νικαράγουα

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη στη Νικαράγουα, όταν παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά προσπαθώντας «απερίσκεπτα» να περάσουν ποτάμια και ρέματα που είχαν φουσκώσει εξαιτίας των συνεχιζόμενων σφοδρών βροχοπτώσεων, ανακοίνωσε η προεδρία της χώρας, γεγονός που αύξησε στους 14 νεκρούς τον αριθμό των θυμάτων από τις αρχές του μήνα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Καταρρακτώδεις βροχές εκδηλώνονται από τη Δευτέρα στη χώρα και τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν αρκετές ημέρες ακόμη, λόγω ενός βαρομετρικού χαμηλού.

Κόκκινος συναγερμός στη Νικαράγουα

Την Τρίτη κηρύχθηκε «κόκκινος συναγερμός», το υψηλότερο επίπεδο επαγρύπνησης, στις οκτώ από τις 17 επαρχίες της Νικαράγουας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, της Μανάγκουας, όμως παρά τα έκτακτα μέτρα, έχασαν τη ζωή τους ακόμη δέκα άνθρωποι.

«Συνιστούμε μεγάλη προσοχή» στους πολίτες που κινούνται κοντά σε ποτάμια ή ρέματα όπου η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει «για να αποφευχθούν νέα θύματα», νουθέτησε η αντιπρόεδρος της Νικαράγουας Ροσάριο Μουρίγιο, μιλώντας σε κρατικά ΜΜΕ.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, εξαιτίας των βροχών που προκάλεσε μια τροπική ύφεση. Αφού πέρασε την Καραϊβική, το φαινόμενο ενισχύθηκε και μετατράπηκε στον κυκλώνα Μάικλ, Κατηγορίας 4, που προκάλεσε δεκάδες θύματα και εκτεταμένες καταστροφές σε Πολιτείες των νότιων ΗΠΑ.

Οι αρχές της Νικαράγουας ενημέρωσαν ότι πλημμύρισαν ή υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες 1.412 σπίτια, 9 από τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρόμος για γυναίκα στη Βρετανία: Η στιγμή που 51χρονος την παρασύρει με αυτοκίνητο και τη χτυπά με ρόπαλο μπέιζμπολ
Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Δικαστήριο του Στέμματος του Χαλ και, μετά από τριήμερη διαδικασία, οι ένορκοι έκριναν τον 51χρονο ένοχο για απόπειρα δολοφονίας
Ο 51χρονος Βρετανός, Lawrence Worville που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του γυναίκα και στη συνέχεια τη χτύπησε με ρόπαλο του μπέιζμπολ
Ο Τραμπ διακηρύττει το τέλος του πολέμου με το Ιράν - Υπογραφές ακόμα και το Σαββατοκύριακο στην Ευρώπη
Ρεπορτάζ του BBC για 6 βασικά αιτήματα της Τεχεράνης προκειμένου να βάλει την υπογραφή της σε συμφωνία με την Ουάσινγκτον για τη λήξη της στρατιωτικής σύγκρουσης - Καμία αντίδραση μέχρι στιγμής από το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ