Κόσμος

Τα συντρίμμια που βρέθηκαν στην Τανζανία ανήκουν στη μοιραία πτήση MH370

Το τμήμα πτερυγίου που εντοπίστηκε σε νησί κοντά στην Τανζανία φέτος τον Ιούνιο επιβεβαιώθηκε ότι προέρχεται από το Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση MH370 της Malaysia Airlines, ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωση ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Λιόου Τιονγκ.

Το πόρισμα αυτό βασίστηκε στην εξέταση του ευρήματος από εμπειρογνώμονες της αυστραλιανής Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών και της ερευνητικής ομάδας για την πτήση MH370, σύμφωνα με τον υπουργό.

Ο Λιόου είπε ότι θα συνεχιστεί η περαιτέρω εξέταση του ευρήματος προκειμένου να εντοπιστούν νέα στοιχεία που ίσως ρίξουν φως στις συνθήκες εξαφάνισης της πτήσης MH370 το 2014.

Οι ερευνητές έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στο γαλλικό νησί Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, τον Ιούλιο του 2015, προέρχονταν από το συγκεκριμένο Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση MH370.

Οι κυβερνήσεις της Μαλαισίας, της Αυστραλίας και της Κίνας ανακοίνωσαν τον Ιούλιο ότι οι έρευνες για την πτήση MH370 θα ανασταλούν μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση στην περιοχή των ερευνών αλλά υποσχέθηκαν ότι θα εκκινήσουν και πάλι εάν προκύψουν νέα στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φάρμακο για το Πάρκινσον οδήγησε Βρετανό δικηγόρο σε υπεξαίρεση 600.000 λιρών και εθισμό σε πορνό, αντίκες και συνόδους πολυτελείας
Λίγα χρόνια μετά την καταδίκη του, αφαίρεσε τη ζωή του - Πώς ο δικηγόρος εθίστηκε στο σεξ και έκλεψε χιλιάδες λίρες λόγω του φαρμάκου - Ελλιπή ενημέρωση καταγγέλλει η σύζυγός του που θρηνεί και για τον γιο της ο οποίος επίσης αυτοκτόνησε
Άντριου