Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τα τελευταία λόγια πριν τη συντριβή! «Αυτό ήταν, τη γ@@@» – Ούρλιαζε στον συγκυβερνήτη

Τα τελευταία λόγια πριν τη συντριβή! «Αυτό ήταν, τη γ@@@» – Ούρλιαζε στον συγκυβερνήτη

Συγκλονίζουν τα ηχητικά ντοκουμέντα από το πιλοτήριο του αεροπλάνου πριν τη συντριβή. Πέθαναν και οι 71 επιβαίνοντες.

“Αυτό ήταν, τη γ@@@” ήταν τα τελευταία λόγια του πιλότου του ρωσικού επιβατικού αεροπλάνου πριν τη συντριβή της πτήσης 703 της Saratov Airlines στις 11 Φεβρουαρίου. Τα ηχητικά ντοκουμέντα από τη μοιραία ρωσική πτήση αποκαλύπτουν την τελευταία συζήτηση μεταξύ του πιλότου Valery Gubanov και του συγκυβερνήτη Sergei Gambaryan.

Τα συγκλονιστικά τελευταία λόγια του πιλότου

O Gubanov ούρλιαζε στον συγκυβερνήτη να στρέψει το αεροπλάνο προς τα πάνω ενώ προσπαθούσαν να αποτρέψουν την τραγωδία. “Κατάλαβα ότι ήθελες να… αλλά πηγαίνεις κάτω” ακούγεται να λέει ο Gubanov. “Γιατί πηγαίνεις κάτω; Που; Πάρε ύψος! Πάρε ύψος! Πάρε ύψος! Πάνω!” ούρλιαζε στον συγκυβερνήτη του. “Αυτό ήταν, τη γ@@@” ήταν τα τελευταία λόγια του πριν κοπεί η ηχογράφηση.

O πιλότος Valery Gubanov
Ο συγκυβερνήτης Sergei Gambaryan

Ερευνητές τον περασμένο μήνα δήλωσαν πως η συντριβή μπορεί να προκλήθηκε από την αποτυχία των πιλότων να ενεργοποιήσουν κάποια λειτουργία με αποτέλεσμα να έχουν ελλιπή δεδομένα ταχύτητας.

Το ρωσικό αεροπλάνο συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από τη Μόσχα και ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο προς την πόλη Orsk. Πέθαναν και οι 71 επιβαίνοντες, 65 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος.

Τα συντρίμια του αεροπλάνου Antonov An-148 βρέθηκαν στην περιοχή Ramenskoye, περίπου 25 μίλια από το αεροδρόμιο.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις