Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Τα βρίσκουν Ιταλία και Ευρωπαϊκή Ένωση για τον προϋπολογισμό!

Τα βρίσκουν Ιταλία και Ευρωπαϊκή Ένωση για τον προϋπολογισμό!

Μετά από μήνες αντιπαράθεσης Ιταλία και Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται ότι βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία για τον προϋπολογισμό.

Η κυβέρνηση στην Ιταλία σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης φέρεται να έκανε ένα βήμα πίσω ώστε να πετύχει συμφωνία με τις Βρυξέλλες. Όπως γράφει η εφημερίδα Il Messaggero, συνολικά, από το αρχικό σχέδιο προϋπολογισμού έχουν περικοπεί δέκα δισεκατομμύρια ευρώ. Η

μείωση αυτή των κρατικών δαπανών αφορά τόσο το «βασικό εισόδημα» που προώθησαν οι «πεντάστεροι», όσο και την μείωση της συντάξιμης ηλικίας (με σαράντα χρόνια ένσημα και εξήντα έτη ηλικίας) στην Ιταλία την οποία ζητά η Λέγκα.

Όπως διαρρέει, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε κατέστησε σαφές, στις συνομιλίες του με τους επικεφαλής των δυο κυβερνητικών εταίρων, Ματτέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο, ότι είναι καλύτερα να γίνουν κάποιες περικοπές σήμερα, παρά να επιβληθούν κυρώσεις επταετούς διάρκειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κυβέρνηση στην Ιταλία στοχεύει στην μείωση του δημοσίου ελλείμματος, από το αρχικό 2,4%, στο 2,04%. και φαίνεται ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές ώστε να έρθει πιο κοντά με τις προβλέψεις της Κομισιόν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις