Κόσμος

Ταϊλάνδη: Από εδώ θα περάσουν τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους – Video

Ένα video μόλις λίγων δευτερολέπτων είναι ικανό για να κάνει τις παλάμες να ιδρώσουν. Να κόψει την ανάσα. Είναι εικόνα από τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι δύτες για να βγάλουν τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη.

Η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των παιδιών ξεκίνησε τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) της Κυριακής (08.07.2018). Νωρίς το απόγευμα αναμένεται να βγει το πρώτο παιδί. 18 δύτες (13 ξένοι και πέντε από το Πολεμικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης) θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση.

[read4more]

Μια επιχείρηση εξαιρετικά επικίνδυνη αλλά τα χρονικά περιθώρια είχαν στενέψει εξαιρετικά. Κάθε παιδί θα συνοδεύεται από δυο δύτες. Θα είναι δεμένοι με σχοινί, ώστε τα παιδιά να μην μείνουν καθόλου μόνα τους. Θα φορούν μάσκες full face.

Όταν φτάσουν στα στενά περάσματα του σπηλαίου, οι δύτες θα πρέπει να βγάλουν τις φιάλες οξυγόνου που θα έχουν μαζί τους. Θα πρέπει να τις περάσουν προσεκτικά από το στενό πέρασμα.

Το πόσο στενό είναι το αποτυπώνει το video των 44 δευτερολέπτων. Το video που κόβει την ανάσα και αποτυπώνει πόσο δύσκολη είναι η επιχείρηση απεγκλωβισμού των παιδιών.

Δείτε το video από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη

https://youtu.be/-MjVP1yEpyI

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Εξάγωνο συμμαχιών με Ελλάδα και Κύπρο ενάντια στους ριζοσπάστες εχθρούς της Μέσης Ανατολής»
«Τόσο ο ριζοσπαστικός σιιτικός άξονας, τον οποίο έχουμε χτυπήσει πολύ σκληρά, όσο και ο αναδυόμενος, ο ριζοσπαστικός σουνιτικός» είναι κατά τον Νετανιάχου οι αντίπαλοι του Ισραήλ
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου 9
Μεξικό: Ο στρατός σκότωσε τον πανίσχυρο βαρόνο ναρκωτικών, Νεμέσιο Οσεγκέρα – Ταραχές στο Χαλίσκο και το Μιτσοακάν
Ήταν αρχηγός σε ένα από τα βιαιότερα καρτέλ στο Μεξικό σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ - Πρόσφατα η Ουάσινγκτον το χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση»
REUTERS 5
New York Times: Ο Χαμενεΐ προετοιμάζει το Ιράν για πιθανή επίθεση των ΗΠΑ – Οι οδηγίες, τα σχέδια διαδοχής και η εσωτερική καταστολή
«Δεν επιδιώκουμε τον πόλεμο και δεν θα ξεκινήσουμε τον πόλεμο. Αλλά αν μας τον επιβάλουν, θα ανταποκριθούμε», τονίζει ο διάδοχος του Πεζεσκιάν για την προεδρία του Ιράν, Λαριτζάνι
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ