Σάββατο, 4 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ταϊλάνδη: Δεν θα δουν σε απευθείας μετάδοση τον τελικό του Μουντιάλ τα 12 αγόρια που σώθηκαν από την σπηλιά

Ταϊλάνδη: Δεν θα δουν σε απευθείας μετάδοση τον τελικό του Μουντιάλ τα 12 αγόρια που σώθηκαν από την σπηλιά

Πολύς λόγος έγινε για το αν τα 12 αγόρια που σώθηκαν από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη θα καταφέρουν να παρακολουθήσουν από κοντά τον τελικό του Μουντιάλ, μετά από σχετική πρόσκληση που είχαν. Τελικά όχι μόνο δε θα πάνε, αλλά δεν θα τον δουν… ούτε σε ζωντανή μετάδοση.

Τα 12 αγόρια και ο προπονητής τους θα παρακολουθήσουν μαγνητοσκοπημένο και όχι σε απευθείας μετάδοση τον τελικό, καθώς η ώρα που θα μεταδοθεί στην χώρα τους κρίνεται… απαγορευτική για τηλεόραση.

«Δεδομένου ότι ο τελικός θα μεταδοθεί αρκετά αργά για εμάς, και θέλουμε τα αγόρια να ξεκουραστούν και να μην κοιτούν πολύ ώρα τις οθόνες, το πιθανότερο είναι ότι θα μαγνητοσκοπήσουμε τον τελικό για να τους τον δείξουμε αργότερα», δήλωσε η αξιωματούχος από το νοσοκομείο Τσιανγκ Ράι, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σήμερα στη Μόσχα, στις 10.00 το βράδυ, ώρα Ταϊλάνδης.

Η FIFA είχε προσκαλέσει τα αγόρια και τον προπονητή τους να παρακολουθήσουν τον τελικό στη Μόσχα, ωστόσο δεν μπορούν να μεταβούν στη Ρωσία για ιατρικούς λόγους.

Την ίδια ώρα, περίπου 4.000 εθελοντές συμμετείχαν σήμερα στον καθαρισμό του χώρου γύρω από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ. Στην περιοχή είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες διασώστες και εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης, που έσπευσαν να βοηθήσουν στη διάσωση και να μεταδίδουν όλες τις εξελίξεις. Οι αρχές έχουν κλείσει προς το παρόν το σπήλαιο αλλά ελπίζουν να το ανοίξουν και πάλι ως τουριστικό προορισμό, λαμβάνοντας, ωστόσο, επαρκή μέτρα ασφάλειας προκειμένου να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν θα παγιδευτεί πάλι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις