Κόσμος

Ταϊλάνδη: Είκοσι παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς της φονικής φωτιάς σε σχολικό λεωφορείο

Οι σοροί 23 ανθρώπων, 20 εκ των οποίων είναι παιδιά, τακτοποιήθηκαν από τις αρχές μετά την φονική φωτιά που ξέσπασε σε σχολικό λεωφορείο κοντά στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

Το σχολικό λεωφορείο που μετέφερε πάνω από 40 μαθητές και δασκάλους σε σχολική εκδρομή έπιασε σήμερα Τρίτη (01.10.2024) φωτιά στα περίχωρα της Μπανγκόκ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Ταϊλάνδης. Έχουν ταυτοποιηθεί 23 νεκροί, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Τραϊρόνγκ Πιουάν, επίτροπος ιατριδικαστικών υπηρεσιών, με την έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς να είναι σε εξέλιξη.

Ο υπουργός Μεταφορών Σουρίγια Τζουνγκρουνγκρουανγκίτ, που μετέβη στο σημείο της τραγωδίας, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι 16 μαθητές και 3 δάσκαλοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία για να τους παρασχεθεί βοήθεια.

Σε εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται πυκνός καπνός να βγαίνει από το λεωφορείο, τμήματα του οποίου φλέγονταν. Η πυρκαγιά έσβησε στη συνέχεια.

First responders work inside a burnt-out bus that was carrying teachers and students from Wat Khao Phraya school, reportedly resulting in fatalities and injuries, on the outskirts of Bangkok, Thailand, October 1, 2024. REUTERS

Firefighters work to extinguish a burning bus that was carrying teachers and students from Wat Khao Phraya school, reportedly killing almost a dozen, on the outskirts of Bangkok, Thailand, October 1, 2024. REUTERS

Firefighters work to extinguish a burning bus that was carrying teachers and students from Wat Khao Phraya school, reportedly killing almost a dozen, on the outskirts of Bangkok, Thailand, October 1, 2024. REUTERS

«Οι δάσκαλοι μάς είπαν ότι η πυρκαγιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα», δήλωσε ο εκτελών χρέη αρχηγού της αστυνομίας Κιτιράτ Πανπέτ, σε συνέντευξη Τύπου.

Το δυστύχημα, που συνέβη γύρω στις 12.30 (τοπική ώρα, 08.30 ώρα Ελλάδας) προκλήθηκε από σκασμένο λάστιχο, με αποτέλεσμα το λεωφορείο να πέσει στις προστατευτικές μπάρες του δρόμου και να αναφλεγεί το τεπόζιτο του φυσικού αερίου, με το οποίο κινείτο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης.

Η πρωθυπουργός Παετονγκτάρν Σιναουάτρα δήλωσε ότι οι μαθητές βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή και προέρχονταν από την επαρχία Ουτάνι Τανί σε απόσταση 200 χλμ βορείως της πρωτεύουσας.

«Ως μητέρα, θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτερα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των τραυματιών και των νεκρών», δήλωσε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν διαψεύδει ότι έχει προγραμματίσει συνάντηση με Αμερικανούς απεσταλμένους στο Πακιστάν
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, σε ανάρτησή του έγραψε ότι θα επισκεφθεί το Πακιστάν, το Ομάν και τη Ρωσία, για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις ενώ δεν κάνει καμία αναφορά για επαφές του με Γουίτκοφ και Κούσνερ
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί
Το ζευγάρι που μήνυσε κλινική εξωσωματικής στη Φλόριντα επειδή τους εμφύτευσαν λάθος έμβρυο βρήκε τους γενετικούς γονείς του παιδιού
Ο δικηγόρος τους ανέφερε ότι «τα ερωτήματα που απομένουν σχετικά με την τύχη των αγνοούμενων εμβρύων της Τίφανι και του Στίβεν... εξακολουθούν να εκκρεμούν»
Η Τίφανι Σκορ και ο Στίβεν Μιλς με το μωρό τους, τη Σία