Κόσμος

Ταϊλάνδη: Μακελειό σε παιδικό σταθμό – Δεκάδες νεκροί από πυροβολισμούς

Λουτρό αίματος σε παιδικό σταθμό στην Ταϊλάνδη, αφού 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς σε επαρχία στα βορειοανατολικά σήμερα (06.10.2022).

Το μακελειό συνέβη στις 12.30 ώρα Ταϊλάνδης, σε παιδικό σταθμό, την ώρα του μεσημεριανού γεύματος, όπου στις αίθουσες βρισκόταν περίπου 30 παιδιά, δήλωσε η Τζιπάντα Μπονσόμ, τοπικός αξιωματούχος, στο Reuters.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό της τοπικής αστυνομίας που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο άνδρας σκότωσε τουλάχιστον 23 παιδιά, ηλικίας 2 έως 3 ετών και προσπάθησε να διαφύγει με αυτοκίνητο, χτυπώντας πολλούς πεζούς.

Αξιωματικός της αστυνομίας επιβεβαίωσε επίσης στο Reuters, ότι ο ένοπλος σκότωσε τη σύζυγο και το παιδί του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταξύ των νεκρών είναι δύο δάσκαλοι και ένας αστυνομικός.

https://twitter.com/khabarwala8/status/1577952839405535233?s=20&t=zgHSn8qWVipKXWHWN4QmfA

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης είναι ο 34χρονος, Panya Khamrap, πρώην αστυνομικός, ο οποίος φέρεται να απολύθηκε πέρυσι από το Σώμα για εμπλοκή με ναρκωτικά.

https://twitter.com/DreigingNL2/status/1577932200519008261?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1577932200519008261%7Ctwgr%5Ef48c49a14732535d03583576361b81872f967043%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F1292761%2Ftailandi-toulahiston-31-nekroi-se-peristatiko-me-pura-anafores-gia-paidia-anamesa-sta-thumata%2F

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Πραγιούτ Τσαν-ότσα έκανε λόγο για ένα «σοκαριστικό» περιστατικό, και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Δείτε βίντεο από το σημείο της επίθεσης 

Σύμφωνα με το Reuters, ο άνδρας πυροβόλησε πρώτα τέσσερις ή πέντε υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένης μιας δασκάλας που ήταν οκτώ μηνών έγκυος.

Στην αρχή μάλιστα οι άνθρωποι νόμιζαν ότι οι πυροβολισμοί ήταν πυροτεχνήματα.

Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν πανικόβλητους ανθρώπους να κλαίνε και σεντόνια που κάλυπταν τα πτώματα παιδιών που κείτονταν σε λίμνες αίματος στο κέντρο της πόλης.

https://twitter.com/Asiftintoiya12/status/1577949182572515328?s=20&t=qLHJr6TyOJnACPtV0_U64w

Περιστατικά πυροβολισμών στην Ταϊλάνδη

Το ποσοστό οπλοκατοχής στη Ταϊλάνδη είναι υψηλό συγκριτικά με κάποιες άλλες χώρες της περιοχής, και τα επίσημα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τον πολύ υψηλό αριθμό παράνομων όπλων.

Τα περιστατικά, όπως το σημερινό, είναι σπάνια. Ωστόσο το 2020 ένας στρατιώτης, εξοργισμένος με την αποτυχία μιας συμφωνίας για ακίνητα, σκότωσε τουλάχιστον 29 ανθρώπους και τραυμάτισε 57 σε μια επίθεση σε τέσσερις τοποθεσίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός ανώτατος διοικητής του Βορείου Στόλου της Ρωσίας κατά τη συντριβή του An-26 στην Κριμαία
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, η συντριβή του Antonov-26, που βρισκόταν σε υπηρεσία από το τέλος της δεκαετίας του 1960 και είχε χρησιμοποιηθεί και από αεροπορικές εταιρείες για την μεταφορά φορτίου
O Αλεξάντερ Οτροσένκο
Αποκάλυψη CNN: Το άγνωστο παρασκήνιο της διάσωσης του πιλότου από το Ιράν – Η καταστροφή των C-130 και η «μπλόφα»
Οι ιρανικές αρχές υποστήριξαν ότι τα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις τους, ενώ ο Τραμπ δεν έκανε αναφορά σε απώλειες, τονίζοντας ότι «κανένας Αμερικανός στρατιωτικός δεν τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε»
Τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η επιχείρηση των ΗΠΑ / Reuters 6
Νεκρός ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των Φρουρών της Επανάστασης – Νέες ισραηλινές επιδρομές στη Βηρυτό
Διπλωμάτες των ΗΠΑ, του Ιράν και χωρών της περιοχής συζητούν πιθανή κατάπαυση του πυρός για 45 ημέρες, που θα μπορούσε να οδηγήσει στο οριστικό τέλος του πολέμου στη Μέση Ανατολή σύμφωνα με το Axios
Επιθέσεις στη Βηρυτό 7
Μπαράζ απειλών Τραμπ κατά του Ιράν: «Ο χρόνος λήγει την Τρίτη, θα σας ανατινάξουμε» αν δεν επιτευχθεί συμφωνία
Το Ιράν προειδοποιεί ότι σε περίπτωση επίθεσης κατά των υποδομών του, η Τεχεράνη θα ανταποκριθεί στοχεύοντας παρόμοιες υποδομές των ΗΠΑ, επιμένοντας ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν αυτοάμυνα και όχι επιλογή
Ντόναλντ Τραμπ