Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ταϊλάνδη: Μωρό δύο μηνών το νεαρότερο θύμα του κορονοϊού

Ταϊλάνδη: Μωρό δύο μηνών το νεαρότερο θύμα του κορονοϊού
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Το νεαρότερο θύμα της πανδημίας του κορονοϊού στην Ταϊλάνδη είναι ένα μωράκι μόλις δύο μηνών. Το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας, καταγράφηκαν 35 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

Το μωρό έπασχε από πρόβλημα στην καρδιά, διευκρίνισαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας.  

Για τα μέχρι τώρα επιδημιολογικά δεδομένα της Ταϊλάνδης, οι 35 θάνατοι που ανακοινώθηκαν το προηγούμενο 2ωρο πρόκειται για αριθμό ρεκόρ, ενώ τα κρούσματα κορονοϊού έχουν υπερτριπλασιαστεί. Η Μπανγκόκ έχει καταγράψει μέχρι στιγμής από τον Απρίλιο συνολικά 28.658 νέα κρούσματα.

“Τα νέα κρούσματα που καταγράφονται στην Μπανγκόκ παραμένουν υψηλά. Ο συνολικός αριθμός των νέων κρουσμάτων εξακολουθεί να παρουσιάζει ανοδική τάση”, σημείωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος της ομάδας αντιμετώπισης της κρίσης Ταουισίν Ουισανουγιοτίν.

Τα πρόσφατα κρούσματα έχουν εντοπιστεί μεταξύ άλλων σε 29 εστίες σε αγορές και πιο πρόσφατα σε εργοτάξια, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι περισσότερα από 1.100 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε εργοτάξιο στην περιοχή Λάκσι.

Ο πρωθυπουργός Πραγιούτ Τσαν-ότσα δήλωσε ότι η κυβέρνηση προγραμματίζει να εμβολιάσει τουλάχιστον 5 εκατομμύρια ανθρώπους στην Μπανγκόκ, ήτοι το 70% του πληθυσμού της, την περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου.

Η Ταϊλάνδη έχει καταγράψει επίσης μια σειρά από εστίες σε φυλακές και, σύμφωνα με τις αρχές του σωφρονιστικού συστήματος, συνολικά 11.670 κρατούμενοι σε 13 φυλακές έχουν τώρα μολυνθεί.

Οι αρχές δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη μια μαζική εκστρατεία εμβολιασμού και 1,52 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 μέχρι στιγμής, κυρίως εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή ή μέλη ομάδων υψηλού κινδύνου.

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε σήμερα 2.473 νέα κρούσματα του κορονοϊού, με τα οποία ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα ανήλθε σε 113.555 από πέρυσι που ξέσπασε η πανδημία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις