Κόσμος

Ταϊλάνδη: Σπάνιο περιστατικό με ελέφαντα που γέννησε δίδυμα – Η μητέρα επιτέθηκε στο δεύτερο ελεφαντάκι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μάρτυρες σε ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο έγιναν μέλη σε κέντρο προστασίας ζώων στην Ταϊλάνδη, όπου μαμά ελέφαντας έφερε στον κόσμο…δίδυμα ελεφαντάκια

Ένα αρσενικό ελεφαντάκι, 80 κιλών γεννήθηκε την Παρασκευή (07.06.2024) το βράδυ στην Ταϊλάνδη και προς έκπληξη όλων, 18 λεπτά αργότερα ήρθε στον κόσμο και ένα θηλυκό που ζύγιζε 60 κιλά. Η μητέρα ελέφαντας προσπάθησε να επιτεθεί στο δεύτερο ελεφαντάκι που ήρθε στον κόσμο, αφού δεν της είχε ξανασυμβεί, μιας και πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο περιστατικό.

Μέλος της ομάδας του κέντρου στο οποίο ζει η ελεφαντίνα επενέβη τότε για να την εμποδίσει την επίθεση του ογκώδες ζώου και δέχτηκε χτύπημα στον αστράγαλο.

«Η μητέρα επιτέθηκε στο νεογέννητο επειδή ποτέ δεν είχε κάνει δίδυμα στο παρελθόν. Είναι πολύ σπάνιο», δήλωσε η Μισέλ Ρίντι της ένωσης Elephantstay, η οποία διαχειρίζεται την εγκατάσταση αυτή στην Αγιουτάγια, κοντά στην Μπανγκόκ, στην κεντρική Ταϊλάνδη.

Η μητέρα έχει σήμερα αποδεχθεί τα δύο ελεφαντάκια της, αλλά αυτά είναι τόσο μικρά που χρειάστηκε να στηθεί μια πλατφόρμα για να μπορούν να την φτάσουν για να θηλάσουν. Επίσης τους δίδεται συμπλήρωμα γάλακτος με σύριγγα.

Οι ελεφαντίνες δεν έχουν συνήθως αρκετό γάλα για να ταΐσουν δίδυμα και αυτά θα δυσκολεύονταν να επιβιώσουν αν ζούσαν στη φύση, σύμφωνα με την Μισέλ Ρίντι.

Οι ελέφαντες έχουν την μεγαλύτερη περίοδο κύησης από όλα τα θηλαστικά, 18 με 22 μήνες, και γεννούν περίπου κάθε τέσσερα με πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με την ερευνητική οργάνωση Save the Elephants, δίδυμα γεννιούνται μόνον περίπου στο 1% των κυήσεων και η πιθανότητα να γεννηθεί ένα θηλυκό κι ένα αρσενικό είναι ακόμη πιο σπάνια.

Πολλοί από τους 80 ασιατικούς ελέφαντες που βρίσκονται στο κέντρο Elephantstay χρησιμοποιούνταν παλαιότερα από επαίτες για να ζητούν ελεημοσύνη στους δρόμους, πρακτική που απαγορεύτηκε στην Ταϊλάνδη το 2010.

Σήμερα χρησιμεύουν κυρίως για να μεταφέρουν τους τουρίστες μεταξύ των ναών και των αρχαίων ερειπίων στην Αγιουτάγια, αρχαία πρωτεύουσα του Σιάμ.

Οργανώσεις προστασίας της φύσης εκφράζουν την αντίθεσή τους στις βόλτες πάνω σε ελέφαντα, εκτιμώντας ότι προκαλούν μεγάλο άγχος στα ζώα και ότι μπορεί να συνεπάγονται κακοποιητική μεταχείριση για την εκπαίδευσή τους.

Το κέντρο δηλώνει ότι οι βόλτες αυτές επιτρέπουν στους ελέφαντες να κοινωνικοποιούνται και να κάνουν άσκηση, σε ένα πλαίσιο λαθροθηρίας και αποψίλωσης των δασών που απειλεί τον πληθυσμό τους στην περιοχή.

Σήμερα εξακολουθούν να ζουν 8.000 ως 11.000 ασιατικοί ελέφαντες –λίγο μικρότερο είδος από τους αφρικανικούς ελέφαντες– στη φύση, σύμφωνα με το WWF.

Στα δίδυμα θα δοθούν ονόματα επτά ημέρες μετά τη γέννησή τους, σύμφωνα με την παράδοση στην Ταϊλάνδη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιταλία: Έκλεψαν 26 ιστορικά ρολόγια αξίας 150.000 ευρώ από το ανάκτορο της Βενάρια Ρεάλε στο Τορίνο
Τα κλεμμένα αντικείμενα, γαλλικής και αγγλικής κατασκευής, ήταν κατασκευασμένα από χρυσό και σμάλτο και φυλάσσονταν σε ειδική προθήκη στην Αίθουσα Ακροάσεων του Δούκα της Σαβοΐας
Το ιστορικό ανάκτορο της Βενάρια Ρεάλε
Η Γαλλία βγάζει τον στρατό στους δρόμους ενόψει των νέων διαδηλώσεων το Σάββατο – Ο ρόλος της Sentinelle
Θα κινητοποιηθούν ακόμα η ελίτ των ειδικών δυνάμεων, ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και αύρες νερού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνιέζ - Ο Λεκορνί καταγγέλλει «σχέδιο εξέγερσης» της άκρας Αριστεράς - Εξετάζεται και απαγόρευση συγκεντρώσεων
Γάλλοι στρατιώτες 5
Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ: Τον αποκαλούν το αποκρουστικό πρόσωπο της κυβέρνησης του Ισραήλ – Ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας οδηγεί τους νέους ψηφοφόρους στην αγκαλιά της ακροδεξιάς
Oι δημοσκοπήσεις δείχνουν ενίσχυση του κόμματός του «Εβραϊκή Ισχύς», ειδικά σε νεότερους ψηφοφόρους
Ben Gvir
Reuters: Σε πολιτικό αδιέξοδο ο Μακρόν, «αυτοκινητόδρομος» η διαδρομή Λε Πεν προς την εξουσία
Ο Γάλλος πρόεδρος βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα κατακερματισμένο κοινοβούλιο, αυξημένες δημοσιονομικές πιέσεις και μια κυβέρνηση που δυσκολεύεται να διαμορφώσει σταθερή κατεύθυνση
Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λε Πεν
Μάρκο Ρούμπιο: Οι πύραυλοι αναχαίτισης για την Ουκρανία μπορεί να μην εστάλησαν, αλλά αυτό δεν έγινε για πολιτικούς λόγους
Το Reuters ανέφερε ότι οι ΗΠΑ είχαν απειλήσει να σταματήσουν τη λειτουργία του μηχανισμού PURL προκειμένου να πιέσουν το Κίεβο να διακόψει τις επιθέσεις κατά των ρωσικών ενεργειακών υποδομών
Ο Μάρκο Ρούμπιο