Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Ταϊλάνδη: Συνελήφθησαν 4 άνδρες για πώληση όπλων στον 14χρονο που άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο στη Μπανγκόκ

Ταϊλάνδη: Συνελήφθησαν 4 άνδρες για πώληση όπλων στον 14χρονο που άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο στη Μπανγκόκ

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης συνέλαβε σήμερα, Πέμπτη (05.10.23) τέσσερις άνδρες ως ύποπτους ότι πούλησαν παρανόμως τροποποιημένα όπλα στον έφηβο, ο οποίος άνοιξε πυρ μέσα σε ένα πολυτελές εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ πριν από λίγες ημέρες, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας πέντε.

Δύο από τους τέσσερις συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα και οι άλλοι δύο στην επαρχία Γιάλα στα νότια της χώρας, ως ύποπτοι για την πώληση ενός τροποποιημένου όπλου που αρχικά ήταν άσφαιρο στον 14χρονο, ο οποίος κατηγορείται για φόνο εκ προμελέτης και για παράνομη οπλοκατοχή.

«Υπήρχε επίσης, και εξοπλισμός για ζωντανή μετάδοση», είπε ο αστυνομικός Σαμράν Νουάνμα στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το σπίτι του υπόπτου προσθέτοντας ότι οι πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι άνδρες είχαν επίσης, στην κατοχή τους παράνομα όπλα, εργαλεία για την τροποποίηση πιστολιών και ναρκωτικά, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι μαζικές ένοπλες επιθέσεις σπανίζουν στην Ταϊλάνδη, αλλά η ένοπλη βία και η οπλοκατοχή είναι κοινές. Οι κανόνες περί οπλοκατοχής είναι αυστηροί αλλά τα όπλα μπορούν να τροποποιηθούν και να αποκτηθούν παρανόμως, ενώ πολλά εισάγονται λαθραία από το εξωτερικό.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε επίσης, να κλείνει τα νομικά κενά σε σχέση με τις διαδικτυακές πωλήσεις σε μια προσπάθεια να ελέγξει την εξάπλωση των όπλων.

«Το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης θα κλείσει τις ιστοσελίδες που πουλάνε άσφαιρα όπλα», είπε ο υφυπουργός Τζακαπόνγκ Σανγκμανί σε ξεχωριστή ενημέρωση.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει τις εισαγωγές άσφαιρων όπλων, αεροβόλων και των απομιμήσεων πυροβόλων όπλων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Καρόμ Φονφονκλάνγκ.

Θα σταματήσει επίσης, να εκδίδει επιπλέον άδειες για εισαγωγές όπλων και για οπλοκατοχή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις