Τρίτη, 21 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ταϊβάν: Απανωτοί σεισμοί 6,3 και 6 Ρίχτερ

Ταϊβάν: Απανωτοί σεισμοί 6,3 και 6 Ρίχτερ

Απανωτοί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ταϊβάν, με τον πρώτο σεισμό να έχει ισχύ 6,3 Ρίχτερ και τον δεύτερο 6 Ρίχτερ.

Ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ στην Ταϊβάν επίκεντρο 28 χιλιόμετρα νότια της Hualien City και εστιακό βάθος 10,7 χιλιόμετρα. Ο σεισμός των 6 ρίχτερ ήταν 13 χιλιόμετρα νότια της Χουάλιεν με εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα. Ακολούθησε και σεισμός 4,5 ρίχτερ ενώ και άλλοι μικρότεροι ταρακουνούν την περιοχή.

Την 3η Απριλίου, η περιοχή αυτή υπήρξε το επίκεντρο ενός σεισμού μεγέθους 7,4 βαθμών, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 17 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό περισσότερων από 1.100 στη νήσο.

Η σημερινή σεισμική δόνηση σημειώθηκε γύρω στις 17.08 τοπική ώρα (12.08 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Ταϊβάν.

Ακολούθησε μια σειρά μετασεισμών, με τον σφοδρότερο γύρω στις 22.15 τοπική ώρα (17.15 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ταϊβάν ανακοίνωσε πως επρόκειτο για έναν σεισμό μεγέθους 5,9 βαθμών, με εστιακό βάθος 8,6 χιλιομέτρων, την ώρα που το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (US Geological Survey- USGC) έκανε λόγο για έναν σεισμό 5,8 βαθμών.

«Είχαμε την εντύπωση πως ζούμε έναν από τους ισχυρότερους σεισμούς ή έναν από τους σφοδρότερους μετασεισμούς μετά τον μεγάλο σεισμό στις αρχές του μήνα», δήλωσε ένας εργαζόμενος του Γαλλικού Πρακτορείου, την ώρα που ένας άλλος δημοσιογράφος είπε πως το κτίριο τραντάχτηκε.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Hualien ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι έστειλε ομάδες για να αξιολογήσουν ενδεχόμενες ζημιές.

Στις 22.30 τοπική ώρα (17.30 ώρα Ελλάδας) δεν είχε καταγραφεί καμία ζημιά από τον σεισμό, διαβεβαίωσαν, προσθέτοντας πως «συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις