Κόσμος

Ταϊβάν: Παντρεύτηκαν τέσσερις φορές και χώρισαν τρεις για να πάρουν 32 ημέρες άδεια γάμου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ενα ζευγάρι από την Ταϊβάν βρήκε ένα μοναδικό τρόπο προκειμένου να μεγαλώσει όσο γίνεται περισσότερο τον μήνα του μέλιτος καθώς παντρεύτηκε τέσσερις φορές σε κάτι περισσότερο από ένα μήνα θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εκμεταλλευθεί στο έπακρο την άδεια που δικαιούνται οι νεόνυμφοι.

Η γενική διεύθυνση απασχόλησης στην Ταϊπέι επιβεβαίωσε σήμερα τα γεγονότα αυτά, λέγοντας ότι ορισμένοι πολίτες δεν σταματούν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να εκμεταλλευθούν κάποια προνόμια.

Οι επιχειρήσεις στην Ταϊβάν είναι βάσει νόμου υποχρεωμένες να προσφέρουν οκτώ ημέρες άδειας μετ’ αποδοχών σε νεόνυμφους.

Σύμφωνα με τις αρχές, το περασμένο έτος, ένας τραπεζοϋπάλληλος ζήτησε 32 ημέρες άδειας, έχοντας καταφύγει σε αυτό το τέχνασμα. Σε μια περίοδο 37 ημερών, ο ίδιος και η σύζυγός του παντρεύτηκαν τέσσερις φορές και χώρισαν τρεις φορές, ζητώντας οκτώ ημέρες για καθέναν από τους γάμους τους.

Η τράπεζα αρνήθηκε το αίτημά του και ο υπάλληλος προσέφυγε στη γενική διεύθυνση απασχόλησης της Ταϊπέι, που αρχικά επέβαλε στον εργοδότη του πρόστιμο 20.000 δολαρίων Ταϊβάν (590 ευρώ) για παραβίαση των ρυθμίσεων σχετικά με τη χορήγηση άδειας.

Βάσει νόμου, δεν υπάρχει όριο για το πόσο συχνά μπορεί ένας υπάλληλος να ζητήσει άδεια γάμου.

Η τράπεζα, η οποία ήταν διατεθειμένη να προσφέρει μονο οκτώ ημέρες διακοπών, υποστήριξε ότι ο άνδρας είχε ‘εκμεταλλευθεί’ τον νόμο.

Η υπόθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έναντι του εργαζομένου, που εκμεταλλεύθηκε ένα ‘παραθυράκι’ του νόμου.

«Απίστευτο, αυτός ο τύπος παίζει με τους γάμους και τα διαζύγιά του. Και αν θέλει να παντρεύεται και να χωρίζει κάθε μέρα; Θα πρέπει να λάβει άδεια ασθένειας παρά άδεια γάμου», έγραψε ένας χρήστης στο Διαδίκτυο

Την περασμένη εβδομάδα, η γενική διεύθυνση απασχόλησης ακύρωσε το πρόστιμο που επέβαλε στην τράπεζα και σε ανακοίνωση «αναγνώρισε ότι έγινε λάθος».

Ο εργαζόμενος, που έχει έκτοτε παραιτηθεί από την τράπεζα, κάλεσε την διεύθυνση απασχόλησης για να παραπονεθεί για 24 ημέρες άδειας, τις οποίες δεν του είχε δώσει ο πρώην εργοδότης του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η υπόθεση αυτή θυμίζει αυτό που είχε συνταράξει την Ταϊβάν τον Μάρτιο, όταν πάνω από εκατό άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νέοι, άλλαξαν νομίμως το μικρό τους όνομα σε «Γκούι Γου» (σολωμός). Καθώς η αλλαγή ονόματος στην Ταϊβάν είναι σχετικά εύκολη διαδικασία, οι ντόπιοι εκμεταλλεύθηκαν την προσφορά ενός εστιατορίου που έδινε δωρεάν σούσι σε οποίου το όνομα περιλαμβανόταν η λέξη ‘σολωμός’.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο «μπλόκο» στον Τραμπ: Δικαστήριο απαγόρευσε να μπει το όνομά του στο Κέντρο Κένεντι
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι απαιτείται η έγκριση του Κογκρέσου για την τοποθέτηση επιγραφών - Είχε ήδη διατάξει να αφαιρεθεί το όνομα του Αμερικανού προέδρου από την πρόσοψη
FILE - A woman walks outside The John F. Kennedy Memorial Center for the Performing Arts, Feb. 2, 2026 in Washington.
Νέες απειλές του Ομέρ Τσελίκ για Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο – Βολές και κατά ΗΠΑ για άρση εμπάργκο στη Λευκωσία
«Η Τουρκία έχει επίγνωση της δύναμής της τόσο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όσο και στο πεδίο» τονίζει ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν
Ομέρ Τσελίκ