Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Ταξίδι αναψυχής στο διάστημα: Σήμερα η πρώτη πτήση διαστημικού τουρισμού της Virgin Galactic – Ζωντανή μετάδοση

Ταξίδι αναψυχής στο διάστημα: Σήμερα η πρώτη πτήση διαστημικού τουρισμού της Virgin Galactic – Ζωντανή μετάδοση

Ένα ιστορικό ταξίδι στο διάστημα θα πραγματοποιηθεί σήμερα (10.8.2023) από την εταιρεία του σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, Virgin Galactic, καθώς θα γίνει η πρώτη πτήση διαστημικού τουρισμού, έπειτα από αναμονή σχεδόν δυο δεκαετιών.

Η αποστολή της Virgin Galactic στο διάστημα έχει το όνομα «Galactic 02». Η πτήση θα γίνει με το διαστημικό αεροπλάνο VSS Unity, στο οποίο θα επιβαίνουν τρία άτομα ως πλήρωμα και τρεις τουρίστες, που θα κάνουν ταξίδι αναψυχής πάνω από τη γη. 

Το πλήρωμα αποτελείται από τους υπαλλήλους της Virgin Galactic, τον διοικητή Frederick Sturckow, την πιλότο Kelly Latimer και την εκπαιδεύτρια αστροναυτών, Beth Moses.

Το διαστημικό αεροπλάνο θα εκτοξευθεί αργότερα σήμερα από το Νέο Μεξικό.

Από τους τρεις τουρίστες, πάντως, μόνο ο ένας πλήρωσε εισιτήριο για το ταξίδι στο διάστημα. Ο λόγος για τον 80χρονο Βρετανό Ολυμπιονίκη Jon Goodwin, ο οποίος πλήρωσε 250.000 δολάρια για το εισιτήριό του.

Οι άλλοι δυο τουρίστες είναι μια μητέρα και μια κόρη, η 46χρονη Antiguan Keisha Schahaff, και η 18χρονη Anastasia Mayers. Αυτές θα κάνουν τσάμπα το πρώτο τουριστικό ταξίδι στο διάστημα, καθώς κέρδισαν δωρεάν εισιτήρια για την ιστορική πτήση στο διάστημα.

Ζωντανή μετάδοση

Η εκτόξευση και η έναρξη της αποστολής θα γίνει σε ζωντανή μετάδοση από τον ιστότοπο της εταιρείας και στο κανάλι του στο YouTube.

Εδώ μπορείτε να δείτε live το ιστορικό τουριστικό ταξίδι της Virgin Galactic στο διάστημα:

Το διαστημικό αεροπλάνο θα φτάσει πάνω από 50 μίλια (80,5 χλμ.) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η Virgin Galactic, η οποία ιδρύθηκε από τον Μπράνσον το 2004, επιβεβαίωσε ότι το παράθυρο εκτόξευσης για την πτήση θα ανοίξει στις 9:00 π.μ. τοπική ώρα.

«Το μέλλον των διαστημικών ταξιδιών έφτασε», ανέφερε η εταιρεία στον ιστότοπό της και συμπλήρωνε: «Η αντίστροφη μέτρηση για τη ζωντανή ροή θα ξεκινήσει λίγο πριν την εκτόξευση του διαστημόπλοιου».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις