Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ταλιμπάν προσφέρουν καταφύγιο σε ανύπαντρη έγκυο δημοσιογράφο από τη Νέα Ζηλανδία

Ταλιμπάν προσφέρουν καταφύγιο σε ανύπαντρη έγκυο δημοσιογράφο από τη Νέα Ζηλανδία
Πηγή φωτογραφίας: Instagram @ charlottebellis

Τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ κάνει η περίπτωση μιας 35χρονης εγκύου δημοσιογράφου από την Νέα Ζηλανδία που δήλωσε ότι παγιδεύτηκε στο Αφγανιστάν, λόγω των αυστηρών μέτρων για τον κορονοϊό στην χώρα της και δεν μπορεί να επιστρέψει. Αυτό όμως που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση στην υπόθεση της Σάρλοτ Μπέλλις είναι ότι – όπως λέει η ίδια – της προσφέρουν καταφύγιο οι Ταλιμπάν

Η 35χρονη δημοσιογράφος, Σάρλοτ Μπέλλις, από τη Νέα Ζηλανδία -που μέχρι πριν από λίγο καιρό εργαζόταν για το δίκτυο Al Jazzera στο Κατάρ – κάλυπτε τις ειδήσεις για το Αφγανιστάν και τους Ταλιμπάν, για αυτό και ταξίδευε συχνά στην Καμπούλ. Η νεαρή δημοσιογράφος όμως θα βρίσκεται σε καραντίνα για τον κορονοϊό μέχρι την Τρίτη, καθώς είχε επαφή με κρούσμα και τα αποτελέσματα του τεστ που έκανε τον αναμένονταν αργότερα σήμερα ή τη Δευτέρα. 

Σε άρθρο της στην εφημερίδα New Zealand Herald, η Σάρλοτ Μπέλις αναφέρει ότι δεν μπόρεσε να επιστρέψει από το Αφγανιστάν, όπου έκανε ρεπορτάζ, αφού η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας απέρριψε αίτησή της να εξαιρεθεί από τους περιορισμούς και να της επιτραπεί η είσοδος στη χώρα.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Charlotte Bellis (@charlottebellis)

Η αίτησή της απορρίφθηκε επειδή ήταν αυτή ήταν για ταξίδι εκτός του επιτρεπόμενου 14ημερου μετά την αίτηση, είπαν στην εφημερίδα οι υπεύθυνοι υπηρεσιών μετανάστευσης και υγείας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι αρμόδιοι τόνισαν ότι η αίτηση χρειαζόταν να περιελάμβανε περαιτέρω εξηγήσεις και ότι η Σάρλοτ Μπέλλις «κλήθηκε» να υποβάλει εκ νέου αίτηση εντός του χρονικού διαστήματος των 14 ημερών.

«Όταν οι Ταλιμπάν σου προσφέρουν – σε μια έγκυο, ανύπαντρη γυναίκα – ένα ασφαλές καταφύγιο, ξέρεις ότι κάτι δεν πάει καλά», έγραψε η 35χρονη Σάρλοτ Μπέλλις, λέγοντας ότι έχει παγιδευτεί με τον Βέλγο σύντροφό της.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Charlotte Bellis (@charlottebellis)

Ο Κρις Μπάνι, επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης απόμονωσης και καραντίνας της Νέας Ζηλανδίας, τόνισε στην εφημερίδα ότι η υπηρεσία δεν έλαβε επιβεβαίωση ότι η Μπέλις σκόπευε να αλλάξει τις ημερομηνίες των πτήσεων της και να επιστρέψει νωρίτερα.

Η δημοσιογράφος τόνισε ότι έκλεισε αεροπορικά εισιτήρια με ανοιχτή ημερομηνία λόγω της σπανιότητας των πτήσεων από την Καμπούλ και για να «έχουμε χρόνο να ασκήσουμε έφεση εάν μας απορρίψουν».

Η υπηρεσία αρμόδια για την τήρηση καραντίνας δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Τα σύνορα της Νέας Ζηλανδίας παραμένουν κλειστά για ξένους από τον Μάρτιο του 2020. Η κυβέρνηση απέσυρε τα σχέδια της για σταδιακό άνοιγμα από τα μέσα Ιανουαρίου για τα τέλη Φεβρουαρίου λόγω ανησυχιών για ενδεχόμενο ξέσπασμα της παραλλαγής Όμικρον, όπως συμβαίνει στη γειτονική Αυστραλία.

Μια χώρα πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, η Νέα Ζηλανδία έχει καταγράψει 15.910 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού και 52 θανάτους από επιπλοκές της Covid-19 από την αρχή της πανδημίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις