Κόσμος

Ταμείο Ανάκαμψης: Η Κομισιόν θα δανείζεται 150 δισ. ευρώ κάθε χρόνο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το πρόγραμμα δανεισμού της από τις αγορές για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από το οποίο προκύπτει ότι θα δανείζεται περίπου 150 δισ. ευρώ ετησίως έως το 2026.

Με τις εκδόσεις αυτές, η Κομισιόν θα γίνει ο μεγαλύτερος εκδότης ομολόγων σε ευρώ.

Η χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο προβλέπει ένα ποσό 750 δισ. ευρώ σε τιμές του 2018 αλλά 800 δισ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές, θα γίνεται μέσω δημοπρασιών και κοινοπρακτικών εκδόσεων ομολόγων που θα επιτρέπουν τις τακτικές εκταμιεύσεις χρημάτων στις χώρες της ΕΕ, μόλις αυτές ολοκληρώνουν τα συμφωνηθέντα έργα και μεταρρυθμίσεις.

Η Κομισιόν θα εκδίδει ομόλογα με διάρκεια 3, 5, 7, 10, 15, 20, 25 και 30 ετών καθώς και έντοκα γραμμάτια με διάρκεια μικρότερη από ένα έτος.

click4more: Τα ΚΕΠ συνδέθηκαν με το Μητρώο Πολιτών – Τα 8 πιστοποιητικά που θα εκδίδουν πλέον άμεσα

Ο δανεισμός της Επιτροπής θα αρχίσει μόλις η απόφαση για τους ίδιους πόρους επικυρωθεί από τα κοινοβούλια και των 27 χωρών της ΕΕ. Πρόκειται για τον νόμο που αυξάνει τις εγγυήσεις από τις χώρες της ΕΕ στον προϋπολογισμό της ΕΕ στο 2% του Aκαθάριστου Εθνικού Εισοδήματος (GNI) έως το 2058 από 1,4%.

Η επικύρωση του νόμου είναι αναγκαία, επειδή η εγγύηση του προϋπολογισμού της ΕΕ θα επιτρέψει στην ΕΕ να δανείζεται με τα χαμηλότερα δυνατά επιτόκια στην αγορά.

Η εγγύηση θα λειτουργεί ως δίχτυ ασφάλειας, καθώς η αποπληρωμή των δανείων πρόκειται να γίνει με νέους φόρους που πρέπει να συμφωνήσει η ΕΕ τα επόμενα χρόνια αντί μέσω των εθνικών προϋπολογισμών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εικόνες καταστροφής από το σπίτι του Χαμενεΐ μετά τις φονικές επιθέσεις από ΗΠΑ και Ισραήλ - Θρήνος στην κηδεία του πρώην Ιρανού ηγέτη
Η ταφή στην πατρίδα του Χαμενεΐ έρχεται μετά από μια εβδομάδα συγκεντρώσεων και τελετών πένθους για τον δολοφονημένο ηγέτη που πραγματοποιήθηκαν σε όλο το Ιράν
Πενθούντες συγκεντρώνονται την ημέρα της ταφής του εκλιπόντος Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος σκοτώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ και των ΗΠΑ, στο Μασχάντ
Αυτά είναι τα όπλα που έδωσε ως δώρα ο Ερντογάν στους ηγέτες του ΝΑΤΟ
Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας Κίρ Στάρμερ και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Ρομπ Τζέτεν δήλωσαν δημοσίως ότι θα αφήσουν τα πιστόλια τους στην Τουρκία
Lithuanian President's Office