Κόσμος

Τανζανία: Σφοδρή κακοκαιρία με κατακλυσμιαίες βροχές σαρώνει τη χώρα – Πολλοί νεκροί από κατολισθήσεις

Στην Τανζανία τουλάχιστον 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 85 τραυματίστηκαν σε κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις που πλήττουν τα βόρεια τμήματα της χώρας, δήλωσε σήμερα (3.12.2023) η επίτροπος της πληγείσας περιοχής, αναφέροντας ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν από το Σάββατο την πόλη Κάτες, στη βόρεια Τανζανία, σχεδόν 300 χλμ. βορείως της πρωτεύουσας Ντοντόμα, δήλωσε η επίτροπος της περιοχής Χανάνγκ, Τζάνετ Μαγιάντζα, διευκρινίζοντας ότι «έως τώρα 47άνθρωποι έχουν σκοτωθεί» και άλλοι 85 έχουν τραυματιστεί από κατολισθήσεις.

«Ο αριθμός αυτός πιθανόν να αυξηθεί», δήλωσε.

Η πρόεδρος της Τανζανίας Σάμια Σουλούχου Χασάν, που βρίσκεται στο Ντουμπάι για την COP28, τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, εξέφρασε τα «συλλυπητήρια» της για την τραγωδία.

Επίσης δήλωσε ότι «διέταξε τη χορήγηση» έκτακτης βοήθειας για την ανακούφιση των πληγέντων.

 

 

Αφότου γνώρισε μια χωρίς προηγούμενο ξηρασία, η Ανατολική Αφρική πλήττεται εδώ και εβδομάδες από καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες που συνδέονται με το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, οι οποίες έχουν προκαλέσει τον εκτοπισμό περισσοτέρων από ένα εκατομμύριο ανθρώπων στη Σομαλία και έχουν προκαλέσει περισσότερους από 300 θανάτους στην περιοχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή: Σειρήνες στο Ισραήλ, αναφορές για εκρήξεις στη Βαγδάτη και γενικό μπλακ άουτ στο Ιράκ – Η πρεσβεία τω ΗΠΑ καλεί τους Αμερικανούς να φύγουν
Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένει έκρυθμη με εκατέρωθεν απειλές να τραβούν ακόμη περισσότερο το σκοινί, ενώ πύραυλοι και αναχαιτίσεις σπέρνουν τον τρόμο
Πύραυλος εκτοξεύεται από πλοίο
«Το πανεπιστήμιο μας έστειλε οδηγίες για καταφύγια, όλα είναι προληπτικά προς το παρόν» λέει Έλληνας φοιτητής στη Λευκωσία
«Η ενημέρωση ήταν καθαρά προληπτική και μας τόνισαν να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και να απομακρυνόμαστε από τζάμια σε περίπτωση που ηχήσει σειρήνα»
Ο Έλληνας φοιτητής Ιατρικής Νίκος Ανδρουλάκης στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου