Κόσμος

Τέξας: Άφησε λουλούδια στο μνήμα της δασκάλας γυναίκας του, γύρισε σπίτι και πέθανε

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εκείνη, πέθανε ηρωικά. Έβαλε το σώμα της ασπίδα για να προστατεύσει τους μαθητές της όταν ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος μπήκε στο δημοτικό σχολείο στο Ουβάλντ του Τέξας και σκόρπισε θάνατο. Εκείνος, δεν άντεξε. Πέθανε από τη θλίψη ενώ ετοίμαζε την κηδεία της!

Το όνομα της δασκάλας του σχολείου Ρομπ στην πόλη Ουβάλντε στο Τέξας ήταν Ίρμα Γκαρσία. Με τον σύζυγό της, Τζο Γκαρσία, ήταν μαζί από το σχολείο. Παντρεμένοι 24 χρόνια, μαζί από το γυμνάσιο, είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά ηλικίας 23, 19, 15 και 13 ετών.

Ο Τζο Γκαρσία είχε ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την κηδεία της συζύγου του. Λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή είχε αφήσει λουλούδια στη μνήμη της. Όταν επέστρεψε στο σπίτι του, η καρδιά του, δεν άντεξε.

 

Έκανε προετοιμασίες για την κηδεία της γυναίκας του όταν κατέρρευσε εξαιτίας καρδιακής προσβολής, είπαν συγγενείς στην εφημερίδα New York Times.

«Ο θείος Τζο είχε πάει να αφήσει λουλούδια στη θεία Ίρμα, τη γυναίκα του και όταν γύρισε, κάθισε στο τραπέζι της κουζίνας μαζί με την οικογένειά του και ύστερα από τρία λεπτά, απλά κατέρρευσε. Μου είπαν ότι η μαμά μου του έδωσε τις πρώτες βοήθειες», είπε ο Τζον Μαρτίνες, ανηψιός της Ίρμα Γκαρσία στη USA Today.

Μια συγκλονιστική φωτογραφία που ανέβηκε στα social media δείχνει τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού να αγκαλιάζονται στο χώρο όπου θα γίνει η κηδεία των γονιών του.

 

Στο GoFundMe δημιουργήθηκε σελίδα για να συγκεντρωθούν χρήματα για τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας και μέχρι στιγμής οι δωρεές έχουν ξεπεράσει τις 550.000 δολάρια!

texas garciagofundme

Η Ντέμπρα Όστιν, ξαδέλφη της άτυχης δασκάλας, τόνισε σε ανάρτησή της πως είναι πεπεισμένη πως «ο Τζο πέθανε εξαιτίας του ότι έσπασε η καρδιά του, επειδή έχασε την αγάπη της ζωής του έπειτα από 25 χρόνια».

Οι δύο δασκάλες, η Ίρμα Γκαρσία και η Έβα Μιρέλες, έπεσαν νεκρές από τις σφαίρες του Σαλβαδόρ Ράμος, του 18χρονου δράστη της σφαγής στο δημοτικό σχολείο Ρομπ, όπως και 19 μαθητές, δύο ημέρες πριν από το τέλος της σχολικής χρονιάς. Ο δράστης έπεσε με τη σειρά του νεκρός σε επέμβαση της αστυνομίας που ακολούθησε.

Με πληροφορίες από USA Today και Daily Mail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε Γαλλία και Ισπανία: Εικόνες καταστροφής σε Μπορντό και Μαδρίτη, πάνω από 950.000 στρέμματα έχουν καεί
Στην Ισπανία, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είπε ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησής του είναι «να σωθούν ζωές» και στη Γαλλία, περίπου 200.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους
Φωτιά
Σαουδική Αραβία: Στόχος των επιθέσεων των Χούθι οι εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στην Ερυθρά Θάλασσα
Ο δίαυλος της Ερυθράς Θάλασσας είναι πλέον ζωτικής συμμαχίας για το Ριάντ μετά το αποκλεισμό από την Τεχεράνη των Στενών του Ορμούζ στην ανατολική πλευρά της αραβικής χερσονήσου
Στήλη καπνού υψώνεται, καθώς οι Χούθι της Υεμένης, που είναι προσκείμενοι στο Ιράν, πραγματοποίησαν επιχειρήσεις με στόχο τις εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στο Τζιζάν και το Γιανμπού