Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Τέξας: Η θάλασσα ξέβρασε χιλιάδες νεκρά ψάρια – Απόκοσμες εικόνες από το φαινόμενο

Τέξας: Η θάλασσα ξέβρασε χιλιάδες νεκρά ψάρια – Απόκοσμες εικόνες από το φαινόμενο

Χιλιάδες νεκρά ψάρια άρχισαν να επιπλέουν στα νερά του κόλπου του Τέξας το περασμένο Σαββατοκύριακο (11-12.6.2023) με το απόκοσμο και θλιβερό θέαμα να κάνει τον γύρο του κόσμου και να εγείρει ερωτήματα για το φαινόμενο.

Το φαινόμενο ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και δεν οφείλεται σε κάποια χημική ουσία ή διαρροή πετρελαίου αλλά σε χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στο νερό, με αποτέλεσμα τα ψάρια να πεθάνουν από ασφυξία και να τα ξεβράσει η θάλασσα στο Τέξας.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ένας συνδυασμός περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως π.χ. χαμηλές θερμοκρασίες, δημιούργησαν αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες. Στα δείγματα νερού της περιοχής που στάλθηκαν σε εργαστήριο, διαπιστώθηκε ότι ήταν σχεδόν ανύπαρκτα τα επίπεδα οξυγόνου.

Δείτε βίντεο από τις παραλίες του Τέξας:

Η θάλασσα ξέβραζε νεκρά ψάρια μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου και το φαινόμενο άρχισε να εξασθενεί από την Κυριακή. Παράλληλα, οι Αρχές κάλεσαν τους επισκέπτες να μην πάνε στην παραλία, επειδή τα βακτήρια ήταν σε υψηλά επίπεδα στο νερό ενώ υπήρχε και κίνδυνος τραυματισμού από τα πτερύγια των ψαριών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις