Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τέξας: “Πολλοί νεκροί” από επίθεση ενόπλων σε πολυκατάστημα στο Ελ Πάσο

Τέξας: “Πολλοί νεκροί” από επίθεση ενόπλων σε πολυκατάστημα στο Ελ Πάσο
YouTube

Μακελειό στις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) στο Τέξας.
Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ τουλάχιστον 15 με 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν από ένοπλη επίθεση σε πολυκατάστημα της πόλης Ελ Πάσο του Τέξας.
Οι ίδιες πηγές μεταδίδουν ότι οι δράστες έχουν εξουδετερωθεί.
Ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις ο Ντόναλντ Τραμπ.

“Αρκετοί είναι οι νεκροί” και “τρεις είναι οι συλληφθέντες” από την ένοπλη επίθεση στο Walmart SuperCenter, δίπλα στο mall του Ελ Πάσο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης αυτής στο Τέξας, Ντι Μάγκρο, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της αμερικανικής Πολιτείας Νταν Πάτρικ τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News πως ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται “κάπου μεταξύ 15 με 20, χωρίς να γνωρίζουμε επακριβώς τον αριθμό των νεκρών”.

https://twitter.com/the_real_ENE__/status/1157738200972038151

“Η κοινότητα του Ελ Πάσο επλήγη από μία φρικαλέα και παράλογη πράξη βίας“, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ.

Από τον Λευκό Οίκο ανακοινώθηκε πως ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την ένοπλη επίθεση και εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Επίσης με τον κυβερνήτη Άμποτ επικοινώνησε και ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Μπιλ Μπαρ.

“Η σκέψη μου είναι στο Ελ Πάσο και θα ήθελα να το σκέφτεσθε κι εσείς”, τόνισε από την πλευρά του ο δημοκρατικός υποψήφιος για το χρίσμα του κόμματός του Μπέτο Ο’ Ρουρκ, που προέρχεται από την πόλη αυτή του Τέξας.

“Συναγερμός για ένοπλη επίθεση. Παραμείνατε μακράν του εμπορικού κέντρου Σιέλο Βίστα”, αναφερόταν στο προειδοποιητικό μήνυμα που διέδωσε μέσω Twitter η αστυνομία, το βράδυ του Σαββάτου (3.8.2019) ώρα Ελλάδας. “Έχουμε λάβει πολλές πληροφορίες για την ύπαρξη πολλών δραστών με όπλα“, προστίθετο.

Μία γυναίκα, που μόλις έκανε τα ψώνια της σε σουπερμάρκετ της αλυσίδας Walmart, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News πως άκουσε κάτι σαν “πυροτεχνήματα”, την ώρα που αναζητούσε μία θέση στάθμευσης.

“Κατευθύνθηκα προς την έξοδο. Είδα έναν άνδρα με ένα μαύρο μπλουζάκι και ένα παντελόνι παραλλαγής να κρατά κάτι που έμοιαζε με όπλο. Στόχευε τον κόσμο και πυροβολούσε σε ευθεία βολή εναντίον του. Είδα τρεις, ή τέσσερις, να πέφτουν”, τόνισε η ίδια γυναίκα ονόματι Βανέσα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις