Κόσμος

Τέλος 23 είδη πτηνών και θαλασσινών – Κηρύσσεται και επίσημα η εξαφάνισή τους

 Η Υπηρεσία Ιχθύων και Άγριας Πανίδας των ΗΠΑ θα κηρύξει σήμερα την εξαφάνιση ενός είδους δρυοκολάπτη (Ivory-billed Woodpecker) και 22 ακόμη ειδών πτηνών, ψαριών και άλλων, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι επιστήμονες εξάντλησαν τις προσπάθειες για να βρεθούν αυτά τα 23 είδη και προειδοποίησαν ότι η κλιματική αλλαγή, περισσότερο από άλλους πιεστικούς παράγοντες, θα μπορούσε να επιτείνει την εξαφάνιση ειδών, όπως αυτή.

“Καθένα από αυτά τα 23 είδη αντιπροσωπεύει μια μόνιμη απώλεια στην φυσική κληρονομιά του έθνους μας και στην παγκόσμια βιοποικιλότητα”, δήλωσε στους New York Times η Μπρίτζετ Φάχεϊ, η οποία επιβλέπει την ταξινόμηση των ειδών στην Υπηρεσία Ιχθύων και Άγριας Πανίδας των ΗΠΑ.

“Πρόκειται για μια αφυπνιστική υπενθύμιση του γεγονότος ότι η εξαφάνιση (ειδών) αποτελεί συνέπεια της προκαλούμενης από τον άνθρωπο περιβαλλοντικής αλλαγής”, σημείωσε.

Σε αυτά που θα χαρακτηρισθούν ως εξαφανισμένα περιλαμβάνονται 11 είδη πουλιών, 8 μυδιών του γλυκού νερού, 2 ψαριών, ένα είδος νυχτερίδας και ένα είδος φυτού, σύμφωνα με τους Times.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέντε νεκροί και 12 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Ποκρόφσκ και Ντονέτσκ στην Ουκρανία
Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Ντόνετσκ, είπε ότι στις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν drones και ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να στοχεύουν κατοικημένες περιοχές
Ουκρανία
Δύο νεκροί από τις φωτιές που μαίνονται στην Τουρκία - Μία οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για «δεκάδες εμπρησμούς»
Πυρκαγιές ξέσπασαν και στην Αττάλεια και σε δασικές εκτάσεις κοντά στην Κωνσταντινούπολη, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο πολλά από αυτά τα μέτωπα
Φωτιές στην Τουρκία