Κόσμος

Τέλος τα μέτρα κατά του κορονοϊού στη Νέα Ζηλανδία – Και στα δικά μας

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν ανακοίνωσε σήμερα ότι τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται ακόμη στο Όκλαντ, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, θα αρθούν στις 23:59 μεθαύριο Τετάρτη.

Το Όκλαντ θα επανέλθει στο ίδιο επίπεδο επαγρύπνησης με την υπόλοιπη χώρα, διαβεβαίωσε η επικεφαλής της νεοζηλανδικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Νέα Ζηλανδία, χώρα πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, κατάφερε να απαλλαγεί από τον ιό για 102 ημέρες, όμως νέο ξέσπασμα τον Αύγουστο στο Όκλαντ ανάγκασε την κυβέρνηση να επιβάλλει lockdown στην πόλη. Τα μέτρα χαλάρωσαν μετά τη σταδιακή μείωση του αριθμού των κρουσμάτων και οδεύουν σε πλήρη άρση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Reuters: Οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες δεν «βλέπουν» λήξη του πολέμου στην Ουκρανία – «Θέατρο διαπραγματεύσεων»
«Η Ρωσία δεν επιδιώκει μια ειρηνευτική συμφωνία. Επιδιώκει τους στρατηγικούς της στόχους, και αυτοί δεν έχουν αλλάξει» δήλωσε ένας εκ των επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών
Πόλεμος στην Ουκρανία
Συγκλονίζει η μητέρα του δίχρονου αγοριού στην Ιταλία μετά τη μεταμόσχευση κατεστραμμένης καρδιάς και το «όχι» για νέα επέμβαση - «Όσο αναπνέει ελπίζω»
«Πρέπει να αντέξω, έχω άλλα δύο παιδιά», λέει η μητέρα για τον μικρό Ντομένικο που παραμένει στη ζωή μόνο χάρη σε ένα μηχάνημα που, όμως, βλάπτει προοδευτικά τα όργανα του
Η Patrizia Mercolino, μητέρα του μικρού παιδιού που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από μεταμόσχευση καρδιάς φεύγει από το νοσοκομείο Monaldi μαζί με τον πατέρα και συγγενείς στη Νάπολη της Ιταλίας