Σάββατο, 13 Απρ.
25oC Αθήνα

Τέλος το περιοδικό Elle στη Βραζιλία – «Τσουνάμι» απολύσεων στον όμιλο media Abril

Τέλος το περιοδικό Elle στη Βραζιλία – «Τσουνάμι» απολύσεων στον όμιλο media Abril

Ο όμιλος μέσων ενημέρωσης Abril, ένας από τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους της Βραζιλίας, γνωστοποίησε την Τρίτη ότι θέτει σε εφαρμογή ένα σχέδιο «αναδιάρθρωσής» του, που προβλέπει εκατοντάδες απολύσεις και την αναστολή της έκδοσης πασίγνωστων τίτλων, συμπεριλαμβανομένης της βραζιλιάνικης έκδοσης του γυναικείου περιοδικού Elle.

Σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ, θα χαθούν περίπου 500 θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων αυτών 170 δημοσιογράφων.

Οι βραζιλιάνικες εκδόσεις των περιοδικών Elle και Cosmopolitan, που τυπώνονταν στη χώρα για πάνω από 30 χρόνια, ανακοίνωσαν μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης ότι η κυκλοφορία τους θα «ανασταλεί».

Το μήνυμα του Elle στο Instagram

«Με λύπη, αλλά πάνω απ’ όλα με μεγάλη υπερηφάνεια, η ομάδα μας αποχαιρετά τους αναγνώστες μας με την έκδοσή μας του μηνός Αυγούστου, η οποία κυκλοφορεί», γνωστοποίησε η σύνταξη του Elle μέσω Instagram. Το περιοδικό είχε τιράζ 40.000 τευχών στη Βραζιλία, με πάνω από 33.000 συνδρομητές και συνδρομήτριες.

https://www.instagram.com/p/BmJh8Txg1uV/?taken-by=ellebrasil

Το Elle, που ιδρύθηκε στη Γαλλία το 1945, είναι ένα από τα γνωστότερα γυναικεία περιοδικά στον κόσμο, με πάνω από 40 εκδόσεις που κυκλοφορούν σε περίπου εξήντα χώρες.

Η Abril δεν αποκάλυψε τον ακριβή αριθμό των θέσεων εργασίας που θα καταργήσει, ούτε διευκρίνισε ποιων τίτλων την έκδοση αναστέλλει, πάντως εξήγησε σε ανακοίνωσή της ότι πρόθεσή της είναι να «επικεντρώσει τους ανθρώπινους πόρους της» στους σημαντικότερους τίτλους της, όπως το εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό περιοδικό Veja.

Ο όμιλος τόνισε πως σκοπός της «αναδιάρθρωσής του» είναι να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του, με φόντο «τους βαθύτατους τεχνολογικούς μετασχηματισμούς που βιώνει το σύνολο των μέσων ενημέρωσης» στη Βραζιλία και όχι μόνο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις