Κυριακή, 21 Απρ.
16oC Αθήνα

Τέμπη: Η Εξεταστική Επιτροπή παρέλαβε τη δικογραφία από τον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας

Τέμπη: Η Εξεταστική Επιτροπή παρέλαβε τη δικογραφία από τον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας

Παρελήφθη σήμερα (28.02.2024) από τη γραμματεία της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη η δικογραφία του Εφέτη Ανακριτή Λάρισας.

Τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη αναμένεται να λάβουν γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας από αύριο Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2024, προκειμένου να αξιολογήσουν τα στοιχεία και να κρίνουν αν και ποιο μέρος αυτών θα περιλάβουν στο υπό σύνταξη πόρισμα τους.

Συγκεκριμένα, η γραμματεία της επιτροπής παρέλαβε το υπ’ αριθμ. πρωτ. 48/22.02.2024 έγγραφο του Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, με το οποίο διαβιβάσθηκαν σε ψηφιακή μορφή: 1) μηνυτήριες αναφορές, 2) εκθέσεις εξέτασης μαρτύρων, 3) πορίσματα εκθέσεων πραγματογνωμοσυνών, 4) πόρισμα Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, και πρωτοκολλήθηκε (αρ. πρωτ. 131/28.02.2024) ως εισερχόμενο έγγραφο της Εξεταστικής Επιτροπής.

Κατόπιν σχετικής απόφασης της εξεταστικής επιτροπής, οι εκπρόσωποι των κομμάτων έχουν κληθεί να καταθέσουν τα πορίσματά τους στις 8 Μαρτίου, προκειμένου αυτά να συζητηθούν στις 11 Μαρτίου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης αυτών των προθεσμιών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις