Κόσμος

Τεράστια έκρηξη στην Καμπούλ – Δεκάδες τραυματίες

Αυτοκίνητο παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών ανατινάχθηκε σήμερα έξω από αστυνομικό τμήμα στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 95 τραυματίες, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, που σημειώθηκε στο δυτικό τμήμα της πόλης την ώρα της μεγάλης πρωινής κίνησης. Μια στήλη πυκνού καπνού υψώθηκε στον ουρανό της πόλης.

Υπάρχουν φόβοι για πολλές απώλειες, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας κι έναν κάτοικο της αφγανικής πρωτεύουσας.

Η βόμβα πυροδοτήθηκε όταν το αυτοκίνητο που είχε παγιδευτεί σταμάτησε στο σημείο ελέγχου μπροστά στο αστυνομικό τμήμα, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, ο Νασράτ Ραχίμι.

Τουλάχιστον 34 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Καμπούλ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας.

Η έκρηξη ακούστηκε περί τις 09:00 τοπική ώρα (07:30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον Ραχίμι.

«Άκουσα ένα μεγάλο μπουμ και όλα τα παράθυρα του καταστήματός μου έσπασαν», αφηγήθηκε ο έμπορος Άχμαντ Σάλεχ. «Οι υαλοπίνακες περίπου είκοσι καταστημάτων, ορισμένων ένα χιλιόμετρο από τον τόπο της επίθεσης, έσπασαν» επίσης, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Η ελληνική κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψει ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος στη φυλακή»
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών εκφράζει τη «βαθιά απογοήτευση» της Ουάσιγκτον για τη δικαστική εξέλιξη με την αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου
Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος στη δίκη της 17 Νοέμβρη 14
Λευκός Οίκος: Συμφωνία με Ιράν μόνο αν τηρηθούν οι «κόκκινες γραμμές» – «Είμαστε έτοιμοι ξανά για πόλεμο» δηλώνει ο Χέγκσεθ
Η συμφωνία περιλαμβάνει το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, τη δέσμευση του Ιράν να μην αναπτύξει ποτέ πυρηνική βόμβα και την παράδοση του εμπλουτισμένου ουρανίου στις ΗΠΑ
Ντόναλντ Τραμπ