Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τεράστια φάλαινα ξεβράστηκε στην Αυστραλία – Μαζεύτηκαν καρχαρίες!

Τεράστια φάλαινα ξεβράστηκε στην Αυστραλία – Μαζεύτηκαν καρχαρίες!

Οι αρχές στην Αυστραλία πονοκεφιαλάζουν προσπαθώντας να βρουν τρόπο να απομακρύνουν το κουφάρι μίας φάλαινας, μήκους 20 μέτρων, από μία απομακρυσμένη παραλία και να το μεταφέρουν στο Βασιλικό Εθνικό Πάρκο του Σίδνεϊ. Μυστήριο παραμένει μέχρι σήμερα πώς ξεβράστηκε πριν από μία εβδομάδα το τεράστιο αυτό πλάσμα, καθώς και σε ποιο είδος ανήκει.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού για τη Διάσωση και την Ερευνα των Κητών στην Αυστραλία (ORRCA), Τζος Φάρελ, δήλωσε στο κινεζικό πρακτορείο ότι πιθανόν η φάλαινα να ήταν άρρωστη, να χτυπήθηκε από ένα πλοίο ή απλά να πέθανε λόγω γήρατος. Ψάχνουν ακόμα όμως να βρουν σε ποιο είδος ανήκει.

Πρόκειται για μία μεγάλη φάλαινα, πιθανόν να πρόκειται για πετροφάλαινα ή για γαλάζια φάλαινα. Οι επιστήμονες όμως αποκλείουν το γεγονός να ανήκει στην κατηγορία των μεγάπτερων φαλαινών, κοινώς καμπούρα φάλαινα, λόγω του μεγέθους της αλλά και λόγω του πού βρίσκεται το ραχιαίο πτερύγιο. Τις επόμενες ημέρες οι επιστήμονες θα γνωρίζουν ακριβώς καθώς λήφθηκαν δείγματα DNA του κήτους.

Έσπευσαν οι καρχαρίες!

Ενώ οι φάλαινες στην Αυστραλία συχνά απομακρύνονται από τις παραλίες με γερανό και αποτεφρώνονται, επειδή το κήτος είναι τόσο μεγάλο και η τοποθεσία πολύ απομονωμένη, οι δημοτικές αρχές αλλά και οι επικεφαλής των Εθνικών Πάρκων Αγριας Ζωής εξετάζουν άλλες εναλλακτικές λύσεις. Κάποιες φορές το δένουν σε ένα πλοίο και το ρυμουλκούν στη θάλασσα. Λόγω όμως της μεγάλης προσέλευσης καρχαριών γύρω από το κουφάρι, οι αρχές καθυστερούν στο να προχωρήσουν περαιτέρω. Αν και προηγουμένως έχει δοκιμαστεί και σε άλλες χώρες η χρήση εκρηκτικών τα οποία σπάνε το κήτος σε μικρότερα κομμάτια, οι αρχές της Αυστραλίας εμφανίζονται επιφυλακτικές. Εχουν επίσης προειδοποιήσει το κοινό αλλά και τους περίεργους πεζοπόρους να μην μπαίνουν στο νερό μετά το συμβάν που σημειώθηκε το Σάββατο, όταν δύο άντρες πήγαν στην περιοχή για να φωτογραφίσουν με υποβρύχια κάμερα τους καρχαρίες που έτρωγαν.

Οπου βρίσκεται ένα νεκρό θαλάσσιο πλάσμα, υπάρχουν καρχαρίες.

«Μείνετε έξω από το νερό! Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο!» προειδοποιούν οι αρχές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις