Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τερέζα Μέι: Αφού την έδιωξαν τώρα την αποθέωσαν!

Τερέζα Μέι: Αφού την έδιωξαν τώρα την αποθέωσαν!
Reuters

Δεκτή με καταιγιστικά χειροκροτήματα και ιαχές από τους βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος έγινε η Τερέζα Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων. Τι είπε για τον διάδοχό της στην πρωθυπουργία, Μπόρις Τζόνσον.

Η Τερέζα Μέι δήλωσε “ευτυχής που παραδίδει σε κάποιον που έχει θητεύσει στην κυβέρνησή της”, ατάκα που εκλαμβάνεται και ως αιχμή προς τον εσωκομματικό της αντίπαλο, Μπόρις Τζόνσον.

Σε ερώτηση του επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν αν πιστεύει ότι ο Μπόρις Τζόνσον μπορεί να επιτύχει την έγκριση μίας συμφωνίας για το Brexit από το κοινοβούλιο, η απερχόμενη πρωθυπουργός Τερέζα Μέι απάντησε ότι η ίδια ψήφισε την συμφωνία, ενώ ο Κόρμπιν την καταψήφισε.

“Σε κάθε στάδιο, το μοναδικό του ενδιαφέρον ήταν η κομματική πολιτική. Ειλικρινά, θα πρέπει να ντρέπεται…“, είπε η Τερέζα Μέι.

Επιπλέον, η Τερέζα Μέι κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να ακολουθήσει το δικό της παράδειγμα και να παραιτηθεί.

Κόρμπιν: Η… τέχνη της πολιτικής επιβίωσης

Πολλοί βουλευτές του Εργατικού Κόμματος είναι δυσαρεστημένοι με την ηγεσία Κόρμπιν, ιδιαίτερα με την διαχείριση της κρίσης του αντισημιτισμού στις τάξεις του κόμματος και την αμφίσημη στάση του ως προς το Brexit. Όμως, έχει ισχυρά ερείσματα στην βάση του Εργατικού Κόμματος, ενώ το 2016 επιβίωσε απόπειρας εκδίωξής του από την ηγεσία.

“Ίσως θα μπορούσα θα τελειώσω την αντιπαράθεση μαζί του λέγοντας αυτό: ως ηγέτης κόμματος που αποδέχθηκε ότι έληξε ο χρόνος της, λέω ότι ίσως τώρα είναι η ώρα για εκείνον να κάνει το ίδιο”, είπε η Τερέζα Μέι προκαλώντας ιαχές από τους βουλευτές των Τόρις και κραυγές “κι άλλο…”!

Συγκινημένη ορισμένες στιγμές, η Τερέζα Μέι χρησιμοποίησε την τελευταία της συνεδρίαση της Ώρας του Πρωθυπουργού για να τιμήσει τον σύζυγό της, τον “βράχο” της Φίλιπ, που παρακολουθούσε από τα έδρανα των επισκεπτών.

Δείτε το στιγμιότυπο της αποθέωσης της Τερέζα Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων:

Emotional Theresa May receives standing ovation from MPs

Theresa May receives a standing ovation from MPs at the end of her final PMQs as prime minister. (via BBC Politics) bbc.in/2Y2q2tv

Gepostet von BBC News am Mittwoch, 24. Juli 2019

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις