Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Θανατοποινίτης εκτελείται την ίδια μέρα που είχε εκτελεστεί και ο αδελφός του!

Θανατοποινίτης εκτελείται την ίδια μέρα που είχε εκτελεστεί και ο αδελφός του!
φωτογραφία: Reuters

Σαν από παιχνίδι της μοίρας ένας 56χρονος θανατοποινίτης αναμένεται να εκτελεστεί σε λίγες ώρες με ένεση, όπως είχε συμβεί και με τον αδελφό του την ίδια μέρα το 2000!

Ο θανατοποινίτης Ρόντνεϊ Μπέργκετ καταδικάστηκε στη θανατική ποινή το 2012 για τη δολοφονία ενός δεσμοφύλακα, κατά τη διάρκεια απόπειρας απόδρασης στις φυλακές της Νότιας Ντακότα κι ενώ εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για δύο απόπειρες φόνου και έναν βιασμό.

Στη δίκη του ο ίδιος είχε δηλώσει ότι “του αξίζει η θανατική ποινή”.

Η εκτέλεσή του καθυστέρησε έπειτα από αλλεπάλληλες προσφυγές. Όμως το 2016 απέσυρε την έφεση που είχε ασκήσει, γράφοντας στον δικαστή που εξέταζε την υπόθεσή του ότι θα προτιμούσε να πεθάνει παρά να “ζήσει άλλα 30 χρόνια σε ένα κλουβί”.

Θανατοποινίτης και ο Ρότζερς Τζέιμς Μπέργκετ

Ο μεγαλύτερος αδελφός, Ρότζερς Τζέιμς Μπέργκετ, εκτελέστηκε το 2000 στην Οκλαχόμα, σε ηλικία 39 ετών, για τη δολοφονία το 1985 ενός καθηγητή μαθηματικών από τον οποίο ήθελε να κλέψει το αυτοκίνητό του.

Στην εκτέλεσή του δεν παρέστη κανένα μέλος της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι δύο άνδρες γεννήθηκαν σε μια οικογένεια με προβλήματα, όπως αλκοολισμό και ενδοοικογενειακή βία.

Οι αρχές της Νότιας Ντακότας, που έχει πραγματοποιήσει τρεις εκτελέσεις από τότε που το Ανώτατο Δικαστήριο επανέφερε την θανατική ποινή το 1976, όρισαν την περασμένη εβδομάδα την εκτέλεση του Ρόντνεϊ Μπέργκετ για σήμερα (29.10.2018).

Ο Ρόντνεϊ Μπέργκετ, που κρατείται στο σωφρονιστικό ίδρυμα Σιου Φαλς, ζήτησε για τελευταίο γεύμα του κρέπες, βάφλες, λουκάνικα και αυγά.

Ο αδελφός του είχε φάει τσίζμπεργκερ με μπέικον, με τηγανιτά κρεμμύδια και είχε πιει μπίρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις