Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Θάνατος δημοσιογράφου του Al Jazeera: «Ισραηλινός στρατιώτης τη σκότωσε» λέει Παλαιστίνιος εισαγγελέας

Θάνατος δημοσιογράφου του Al Jazeera: «Ισραηλινός στρατιώτης τη σκότωσε» λέει Παλαιστίνιος εισαγγελέας
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ένας Ισραηλινός στρατιώτης πυροβόλησε και σκότωσε τη δημοσιογράφο του Al Jazeera, Σιρίν Αμπού Άκλεχ, σε μια στοχευμένη δολοφονία στην Τζενίν στις 11 Μαΐου, σύμφωνα με την έρευνα του γενικού εισαγγελέα της Παλαιστίνης.

Η δημοσιογράφος του Al Jazeera έπεσε νεκρή από σφαίρα στις 11 Μαΐου, όταν κάλυπτε μια επιδρομή του ισραηλινού στρατού στον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ο θάνατός της προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, με επεισόδια να σημειώνονται ακόμα και κατά τη μεταφορά της σορού της.

Η σφαίρα που σκότωσε την Αμπού Άκλεχ ήταν διαμέτρου 5,56 χιλιοστών με ατσάλινο εξάρτημα που χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, είπε ο γενικός εισαγγελέας, προσθέτοντας ότι η Παλαιστινιακή Αρχή δεν θα παραδώσει τη σφαίρα στο Ισραήλ.

Από τη μεριά του Ισραήλ, ωστόσο, «δεν γνωρίζουν από πού προήλθε ο πυροβολισμός». «Το συμπέρασμα της προκαταρκτικής έκθεσης είναι πως δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί από πού προήλθε ο πυροβολισμός που σκότωσε τη δημοσιογράφο», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε μια ανακοίνωση, σημειώνοντας πως θα μπορούσε να είναι τόσο παλαιστινιακής όσο και ισραηλινής προέλευσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις