Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Θάνατος μικρής Poppi: Γλίτωσε ξανά ο πατέρας που βίασε μέχρι θανάτου το αγγελούδι του

Poppi Worthington

Συντετριμμένη η μητέρα της μικρής Poppi καθώς ο πατέρας του παιδιού γλίτωσε για τέταρτη φορά τη δίωξη. Αυτό παρά την απόφαση των δικαστών ότι κακοποίησε σεξουαλικά το 13ων μηνών βρέφος πριν πεθάνει.

Ο Paul Worthington έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για τη σεξουαλική κακοποίηση της κορούλας του Poppi. Τη βρήκαν αναίσθητη να αιμορραγεί στο διπλό κρεβάτι του στην Cumbria τον Δεκέμβριο του 2012.

Πέντε χρόνια μετά τον θάνατο της μικρής Poppi έγινε διεξοδική ακροαματική διαδικασία όπου ο πατέρας της Paul Worthington αρνήθηκε να απαντήσει σε 252 ερωτήσεις. Ανάμεσα σε αυτές και το γιατί βρέθηκε DNA της κορούλας του στα γεννητικά του όργανα.

Ήταν τον Ιανουάριο που ο δικαστής David Roberts αποφάνθηκε ότι η μικρή Poppi πιθανότατα δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον πατέρα της. Ουσιαστικά κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα με δύο αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου το 2014 και το 2016.

Ωστόσο και πάλι οι εισαγγελείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν ακόμα νέα στοιχεία που να δικαιολογούν τη δίωξή του κυρίως μιας διφορούμενης αστυνομικής έρευνας. Η μητέρα της μικρής Poppi δήλωσε απογοητευμένη που η νέα έρευνα δεν στάθηκε αρκετή για να γίνει περαιτέρω αναθεώρηση της υπόθεσης.

Τα μοιραία λάθη της αστυνομίας για τη μικρή Poppi

Στην αρχική έρευνα της αστυνομίας είχε γίνει σωρεία λαθών με αποτέλεσμα να χαθούν στοιχεία ζωτικής σημασίας. Όπως το laptop του πατέρα της μικρής Poppi όπου παρακολουθούσε πορνό το μοιραίο βράδυ που πέθανε η κορούλα του και τα πιτζαμάκια της.

Στην έκθεση που συνέταξη η Independent Police Complaints Commission περιγράφει την επιχείρηση της αστυνομίας ακατάλληλα, τονίζοντας ότι δεν είχε γίνει πραγματική έρευνα για 8 μήνες.

Η μητέρα της μικρής Poppi είχε προηγουμένως ζητήσει από τους εισαγγελείς να εξετάσουν και πάλι την υπόθεση θανάτου της κορούλας της. Αυτό μετά την κρίση ενός τρίτου δικαστηρίου ότι η μικρή Poppi είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά πριν από τον θάνατό της.

“Τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν ένας εφιάλτης για αυτή τη γυναίκα. Μη γνωρίζοντας τι συνέβη με την Poppi εκείνη την ημέρα. Το ότι γνωρίζει πως υπήρχαν λάθη στα πολύ πρώιμα στάδια της αστυνομικής έρευνας κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα. Αν και είναι πλέον πιο κοντά στην αλήθεια, είναι πιθανό να μη μάθει ποτέ τι ακριβώς συνέβη εκείνη τη νύχτα” δήλωσε η δικηγόρος της μητέρας.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις