Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Θέλει να… κρύψει τον Τραμπ η Τερέζα Μέι – Τσάι με τη Βασίλισσα ή εξοχή

Τραμπ Μέι Βασίλισσα Ελισάβετ Λονδίνο ΗΠΑ Βρετανία

Πως και πως περιμένουν οι Βρετανοί τον Ντόναλντ Τραμπ. Και αυτό ακριβώς “φοβάται” η Τερέζα Μέι και θέλει να… φυγαδεύσει τον Αμερικανό πρόεδρο στην εξοχή. Ίσως σε αυτό τη “βοηθήσει” ακόμη και η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Μετά από μήνες… διαπραγματεύσεων, διαβουλεύσεων, ακυρώσεις και παρασκήνιο, ανακοινώθηκε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφτεί τη Βρετανία τον Ιούλιο. Η επίσκεψη θα είναι “εργασίας” και όχι επίσημη. Θα γίνει όμως στο Λονδίνο και στη Ντάουνιγκ Στριτ; Ιδού η απορία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun η Τερέζα Μέι θέλει να πάει τον πρόεδρο των ΗΠΑ όσο πιο μακριά από την πρωτεύουσα μπορεί. Γιατί; Γιατί η υποδοχή αναμένεται “θερμή” από τους διαδηλωτές.

Η Sun έγραψε την Κυριακή (27.05.2018) ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας θα προτείνει στον πρόεδρο των ΗΠΑ να μην συναντηθούν στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία στη Ντάουνινγκ Στριτ αλλά στην εξοχική της κατοικία. Και αυτό για να αποφύγουν τους διαδηλωτές.

English country και.. Βασίλισσα Ελισάβετ για τον Τραμπ

Ακόμη οι λεπτομέρειες για το σχέδιο της Μέι να… φυγαδεύσει τον Τραμπ δεν έχουν φτάσει στον Λευκό Οίκο. Τις προτάσεις της θα μεταφέρει στην Ουάσινγκτον ο Βρετανός πρέσβης στις ΗΠΑ Κιμ Ντάροκ.

Οι εισηγήσεις της Μέι θα είναι δυο. Η μια προβλέπει συνάντηση της ίδιας με τον Τραμπ στο Τσέκερς, έναν πύργο του 16ου αιώνα περίπου 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λονδίνου. Η δεύτερη να πάρει τσάι με τη βασίλισσα Ελισάβετ στο Κάστρο Γουίνδσορ, δυτικά του Λονδίνου, κι όχι στο Μπάκιγχαμ.

Θα γίνει ακόμη μια πρόταση στον Αμερικανό πρόεδρο: να μην επισκεφτεί το βρετανικό κοινοβούλιο. Αν ισχύσουν όλα αυτά θα μιλάμε για μια «κουτσουρεμένη» επίσκεψη Τραμπ στη Βρετανία. Πάντως, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δεν ήταν διαθέσιμος να σχολιάσει το δημοσίευμα της Sun.

Η Βρετανία είναι μία χώρα που παραδοσιακά θεωρείται ο πιο στενός σύμμαχος της Ουάσινγκτον. Άλλωστε, η Τερέζα Μέι ήταν η πρώτη ηγέτης που συνάντησε τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Δεν τον θέλουν

Η άποψη των Βρετανών, πάλι, δεν είναι και η καλύτερη για τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Και πολλοί σκοπεύουν να διαδηλώσουν κατά του Αμερικανού προέδρου. Πολλοί είναι και οι πολιτικοί που έχουν εκφράσει την αντίθεσή του στην επικείμενη επίσκεψη Τραμπ στο Λονδίνο.

Ανάμεσα σε αυτούς ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, που έχει δηλώσει ότι ο Τραμπ δεν είναι καλοδεχούμενος στη βρετανική πρωτεύουσα, λόγω της «διχαστικής» πολιτικής του.

Ο Τραμπ ακύρωσε νωρίτερα φέτος το ταξίδι που προγραμμάτιζε να κάνει στη Βρετανία για να εγκαινιάσει την αμερικανική πρεσβεία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις