Κόσμος

Θέμα χρόνου η εισβολή της Κίνας στην Ταϊβάν κατά τον αρχηγό της CIA

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία γίνεται… παράδειγμα για την Κίνα, η οποία άμεσα θα εισβάλει στην Ταϊβάν. Αυτό εκτίμησε ο αρχηγός της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς.

Η Κίνα παίρνει μαθήματα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει βία κατά της Ταϊβάν, δήλωσε ο αρχηγός της CIA.

Απευθυνόμενος σε φόρουμ για την ασφάλεια στο Άσπεν του Κολοράντο, ο Ουίλιαμ Μπερνς είπε ότι θεωρεί πως δεν τίθεται ζήτημα για το εάν η κινεζική ηγεσία ενδέχεται να καταφύγει στη βία για τον έλεγχο της Ταϊβάν, αλλά για το «πώς και πότε θα το κάνει».

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Μπερνς εκτίμησε πως περίπου 15.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και άλλοι 45.000 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

«Οι τελευταίες εκτιμήσεις της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών κάνουν λόγο για περίπου 15.000 νεκρούς και ίσως τριπλάσιους τραυματίες. Επομένως, πρόκειται για αρκετά σημαντικές απώλειες» για τον ρωσικό στρατό, ανέφερε ο αρχηγός της CIA.

«Και οι Ουκρανοί έχουν υποστεί επίσης, ίσως λίγο λιγότερες. Αλλά, ξέρετε, πρόκειται για σημαντικές απώλειες», συμπλήρωσε ο Μπερνς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εκεχειρία Ισραήλ και Ιράν – «Μόλις περάσουν 12 ώρες ο πόλεμος θα τελειώσει»
«Πιστεύω ότι η εκεχειρία θα διαρκέσει για πάντα», είπε ο Τραμπ στο NBC - «Το Ιράν επιβεβαιώνει τη συμφωνία με το Ισραήλ», λέει το Reuters - Ο όρος που έθεσαν οι Ισραηλινοί και ο ρόλος του Κατάρ
Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 2 λεπτά
«Η χρήση των αμερικανικών βάσεων θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το κοινοβούλιο» λέει η Μελόνι
Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης -το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κίνημα Πέντε Αστέρων- ζήτησαν εγγυήσεις ότι η Ιταλία δεν θα πάρει μέρος, με κανέναν τρόπο, στις συρράξεις
Η Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι κατά την πρόσφατη συνάντησή της με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο