Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Θερίζει ο κορονοϊός στο Ιράν! 107 νεκροί και 3.513 κρούσματα

Θερίζει ο κορονοϊός στο Ιράν! 107 νεκροί και 3.513 κρούσματα
photo Reuters

Το υπουργείο Υγείας του Ιράν ανακοίνωσε σήμερα πως ο κορονοϊός έχει στοιχήσει τη ζωή σε 107 άτομα μέχρι τώρα, ενώ υπάρχουν και 3.513 κρούσματα.

“Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν επιβεβαιωθεί 591 νέα κρούσματα της ασθένειας covid-19”, επεσήμανε ο Κιανούς Τζαχανπούρ εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

“Δυστυχώς 15 άνθρωποι υπέκυψαν την προηγούμενη ημέρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συμπατριωτών μας που έχουν πεθάνει λόγω του νέου κοροναϊού σε 107”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στο Ιράν θα κλείσουν για ένα μήνα έπειτα από απόφαση του υπουργού Υγείας προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού στη χώρα.

“Σχολεία και πανεπιστήμια θα κλείσουν ως το τέλος του (ιρανικού) έτους”, στις 19 Μαρτίου δήλωσε ο Σαΐντ Ναμακί στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Στις 19 Μαρτίου ξεκινούν οι διακοπές για το νέο έτος οι οποίες φέτος διαρκούν ως τις 3 Απριλίου. Τα πανεπιστήμια του Ιράν έχουν κλείσει εδώ και περίπου δέκα ημέρες σε όλη τη χώρα, όπως και τα σχολεία σε κάποιες επαρχίες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις