Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Θερίζει ο κορονοϊός στο Ιράν – 239 νεκροί σε ένα 24ωρο

Θερίζει ο κορονοϊός στο Ιράν – 239 νεκροί σε ένα 24ωρο

Ο κορονοϊός συνεχίζει το καταστροφικό του έργο στο Ιράν καθώς σήμερα είχαμε νέο ρεκόρ θανάτων με 239 νέους σε ένα 24ωρο.

Ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στο Ιράν ανέρχεται πλέον σε 27.658 θανάτους, ενώ 483.884 άνθρωποι έχουν μολυνθεί, δήλωσε η Σίμα Σαντάτ Λαρί, εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας.

Το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιων θανάτων καταγράφηκε τη Δευτέρα με 235 θανάτους σε 24 ώρες. Χθες, τα νέα κρούσματα μόλυνσης ξεπέρασαν για πρώτη φορά στο Ιράν τα 4.000 σε μια μέρα.

Σύμφωνα με την Λαρί, 4.019 άτομα εξακολουθούν να είναι θετικά στην Covid-19 μεταξύ της Τρίτης το μεσημέρι και σήμερα Τετάρτης μεσημέρι.

Το Ιράν, το οποίο ανακοίνωσε τα πρώτα κρούσματα της SARS-CoV-2 τον Φεβρουάριο, είναι μακράν η πιο πληγείσα χώρα από την πανδημία στην Εγγύς και Μέση Ανατολή.

Καθώς η υγειονομική κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται στη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι αρχές αποφάσισαν να καταστήσουν από το Σάββατο, υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στην Τεχεράνη σε κάθε έξοδο από το σπίτι, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση της επιδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις