Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Θερίζει σε Μεξικό και Χιλή ο κορονοϊός

Θερίζει σε Μεξικό και Χιλή ο κορονοϊός
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Άλλοι 23 θάνατοι από τον κορονοϊό καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στο Μεξικό. Άλλους επτά κατέγραψε και η Χιλή.

Στο Μεξικό, ο νέος απολογισμός αναφέρει επίσης 442 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Οι νεκροί από την επιδημία στο Μεξικό είναι πλέον 296, ενώ το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στους 4.661.

Click4more Έκλεψε τεστ, φόρεσε ποδιά γιατρού και ζητούσε λεφτά για να κάνει τεστ κορονοϊού!

Ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ εκτίμησε ότι στο Μεξικό ενδέχεται να υπάρχουν στην πραγματικότητα τουλάχιστον 26.500 άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2.

Ο Λόπες-Γκατέλ επισήμανε επίσης ότι πολλοί από τους ανθρώπους που μολύνθηκαν δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, ούτε έχουν διαγνωστεί.

Επτά νέοι θάνατοι στη Χιλή

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες, Κυριακή του Πάσχα για τους καθολικούς, ότι κατέγραψε τις προηγούμενες 24 ώρες επτά νέους θανάτους και άλλα 286 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό.

Ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 έφθασε έτσι τους 80 στη Χιλή, ενώ οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 ανήλθαν σε 7.213, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από τους ανθρώπους που προσβλήθηκαν οι 2.059 έχουν αναρρώσει.

Από τα θύματα, τουλάχιστον έξι είχαν «υποκείμενες παθήσεις», διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας στο Σαντιάγο.

Οι άνθρωποι που ανέρρωσαν σύντομα θα δικαιούνται να λάβουν μια κάρτα που θα τους εξαιρεί από τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, ανέφερε το υπουργείο.

Η κυβέρνηση του Σεμπαστιάν Πινιέρα παράλληλα σχεδιάζει να αποκτήσει απόθεμα 3.315 συσκευών μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής ασθενών. Στα νοσοκομεία της χώρας υπάρχουν σήμερα 553 τέτοιες συσκευές.

Οι αρχές επέβαλαν αυστηρά μέτρα περιορισμού για να εμποδίσουν την εξάπλωση της πανδημίας, που συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας (22:00-05:00), το κλείσιμο των συνόρων στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό μέχρι νεοτέρας και την αναστολή λειτουργίας των σχολείων, των πανεπιστημίων και των εταιρειών που δεν προσφέρουν αγαθά ή υπηρεσίες πρώτης ανάγκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις