Παρασκευή, 1 Μαρ.
11oC Αθήνα

Θηριωδία! Εκτέλεσαν 20 μετανάστες που αρνήθηκαν να επιβιβαστούν σε πλοιάριο…

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Περίπου 20 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική εκτελέστηκαν από διακινητές σε μια παραλία της Λιβύης επειδή αρνήθηκαν να επιβιβαστούν σε ένα πλοιάριο για να πάνε στην Ευρώπη, έγινε γνωστό σήμερα από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι παράτυποι μετανάστες ετοιμάζονταν για τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου, ωστόσο αρνήθηκαν να επιβιβαστούν λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε στην περιοχή, εξήγησε η πηγή αυτή που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη.

Η Ερυθρά Ημισέληνος της Λιβύης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές, αλλά δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η τραγωδία σημειώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην παραλία της Σαμπράθα.

Από την Γενεύη, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ανέφερε ότι οι δικές του πληροφορίες κάνουν λόγο για 22 νεκρούς. “Φαίνεται ότι υπήρξε μια ανταλλαγή πυρών μεταξύ διακινητών” που οδήγησε στον θάνατο 22 ανθρώπων, διευκρίνισε.

Οι διακινητές οργανώνουν τις αναχωρήσεις των μεταναστών με προορισμό την Ιταλία, που απέχει μόνο 300 χιλιόμετρα από τα παράλια της Λιβύης. Η χώρα έχει βυθιστεί στο χάος και τη βία, έξι χρόνια μετά την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι. Καθώς δεν υπάρχει πλέον τακτικός στρατός ή αστυνομία, πολιτοφύλακες εκτελούν χρέη ακτοφυλάκων. Συχνά όμως κατηγορούνται για συνεργασία ή για συμμετοχή στη διακίνηση ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον ΔΟΜ από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 5η Μαρτίου έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο 521 άνθρωποι ενώ άλλες 20.000 κατάφεραν να φτάσουν στα ευρωπαϊκά παράλια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε