Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Θλιβερό ρεκόρ στην Αργεντινή: Πάνω από 10.000 κρούσματα σε μια μέρα

Θλιβερό ρεκόρ στην Αργεντινή: Πάνω από 10.000 κρούσματα σε μια μέρα

Ξεφεύγει και στην Αργεντινή η κατάσταση με τον κορονοϊό. Για πρώτη φορά στη χώρα καταγράφηκαν μέσα σε μια μέρα 10.550 κρούσματα.

Μετά τον τελευταίο απολογισμό της πανδημίας στην Αργεντινή, τα κρούσματα στη χώρα έφτασαν τις 370.188. Το τελευταίο 24ωρο, επίσης, καταγράφηκαν 276 θάνατοι, με τον συνολικό απολογισμό να είναι πλέον 7.839 νεκροί από την covid-19.

Η Αργεντινή, σημαντική παραγωγός σιτηρών, δυσκολεύεται να ελέγξει την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού την ώρα που προσπαθεί να επανεκκινήσει σταδιακά την οικονομία της, η οποία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση και κρίση.

Click4more Βραζιλία: Ακόμη ένα 24ωρο με πάνω από 1.000 θανάτους

Η κυβέρνηση του Αλμπέρτο Φερνάντες επέβαλε αυστηρά περιοριστικά μέτρα τον Μάρτιο, που αρχικά συνέβαλαν να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορονοϊού, όμως πλέον μοιάζει να πλησιάζει ταχύτατα άλλες χώρες της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής που έχουν υποστεί πολύ βαρύτερα πλήγματα, όπως η γειτονική Χιλή.

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική είναι εδώ και καιρό το επίκεντρο της παγκόσμιας πανδημίας, καταγράφοντας τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων και θανάτων από κάθε άλλη στον κόσμο. Η οικονομία της περιφέρειας αναμένεται να δεχθεί επίσης βαρύ χτύπημα φέτος, βυθίζοντας εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια.

Η κυβέρνηση του κεντροαριστερού Φερνάντες παρέτεινε την ισχύ των έκτακτων περιοριστικών μέτρων στη μητροπολιτική περιοχή του Μπουένος Άιρες, της πρωτεύουσας, ως τα τέλη του Αυγούστου. Στην περιοχή της πρωτεύουσας καταγράφονται οι περισσότερες μολύνσεις από τον κορονοϊό στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις