Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Θράσος! Μακρόν για σκάνδαλο Μπεναλά: «Πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό»

Θράσος! Μακρόν για σκάνδαλο Μπεναλά: «Πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό»

“Πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό”, δήλωσε σήμερα για την υπόθεση Μπεναλά ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας στο AFP κατά τη διάρκεια μετακίνησής του στη νοτιοδυτική Γαλλία, μετά την σπάνια σε δριμύτητα από έναν πρόεδρο της Δημοκρατίας επίθεση που εξαπέλυσε χθες στα μέσα ενημέρωσης, κατηγορώντας τα ότι έχουν “πει πολλές βλακείες” γι’ αυτήν την υπόθεση.

“Είπα ό,τι είχα να πω, δηλαδή ότι πιστεύω ότι πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό. Και ότι για πολλούς πρόκειται για μια τρικυμία εν κρανίω”, πρόσθεσε επίσης σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος στις δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφο του AFP, προτού συναντήσει μια αντιπροσωπεία αγροτών.

“Εμένα αυτό δεν με αγγίζει πολύ, μην ανησυχείτε, να, είμαι εδώ μαζί με τους συμπολίτες μου”, πρόσθεσε ο Μακρόν, ο οποίος για πέντε λεπτά χαιρετούσε το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο δημαρχείο της Καμπάν, προτού βγάλει και σέλφι με προσκόπους.

«Καλημέρα Μανού!»

Κάποιος από το πλήθος του φώναξε: “Καλημέρα Μανού!” και ο πρόεδρος του απάντησε με χαμόγελο: “Α, όχι, μην με προκαλείτε!”.

Στις 18 Ιουνίου σε έντονη συζήτηση που είχε με έναν έφηβο που τον φώναξε “Μανού”, ο Μακρόν του απάντησε: “Εσύ να με φωνάζεις κύριο πρόεδρο της Δημοκρατίας ή κύριο. Σύμφωνοι;”.

“Την ημέρα που θα θελήσεις να κάνεις επανάσταση, να φροντίσεις πρώτα να έχεις πάρει δίπλωμα και να μπορείς να συντηρήσεις μόνος τον εαυτό σου, σύμφωνοι; Και τότε να πας να κάνεις μάθημα στους άλλους”, είπε επίσης ο Μακρόν στον έφηβο, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλεξάντρ Μπεναλά, πρώην συνεργάτης του Μακρόν, ο οποίος κατηγορείται ότι κακομεταχειρίστηκε και χτύπησε δύο διαδηλωτές την Πρωτομαγιά στο Παρίσι, παραδέχεται ότι “έκανε μια μεγάλη βλακεία” και ότι “έκανε ένα λάθος”. Ωστόσο επισημαίνει επίσης ότι “θέλουν να πετύχουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας” μέσω αυτού.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις