Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Θρίλερ για Κύπριους επιβάτες! Ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο της Τουρκίας

Θρίλερ για Κύπριους επιβάτες! Ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο της Τουρκίας

Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας προσγειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (17.09.2017) το αεροσκάφος της Jet2 που μετέφερε επιβάτες άλλου αεροπλάνου, της ίδιας εταιρείας στην Κύπρο, μετά από την περιπέτεια που ζούσαν επί περίπου 24 ώρες.

Το πρώτο αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν, παρουσίασε βλάβη και ενώ πετούσε από Μάντσεστερ για τη Λάρνακα, πραγματοποίησε, χθες (16.09.2017) το βράδυ, αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Σμύρνης. Μεταξύ των επιβατών ήταν και πέντε Κύπριοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος αναχώρησε το απόγευμα από τη Σμύρνη και μετέβη στην Ρόδο προτού αναχωρήσει για τον τελικό προορισμό του, το αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου και προσγειώθηκε στις 20:30.

Τι είχε συμβεί

Σύμφωνα με μία επιβάτη, η οποία επικοινώνησε με το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, ο πιλότος του αεροσκάφους έκανε λόγο για «πολιτικό πρόβλημα».

Οι αρμόδιες Αρχές της Μεγαλονήσου, ήρθαν σε επαφή με την αεροπορική εταιρεία, η οποία εξέφρασε φόβους μήπως τεθεί ζήτημα προσγείωσης σε αεροδρόμιο στα Κατεχόμενα, κάτι που ευτυχώς δεν συνέβη.

Οι Κύπριοι επιβαίνοντες δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα από τις τουρκικές Αρχές, αλλά τους παρασχέθηκε βίζα σε λευκό χαρτί, όπως συμβαίνει με όλους του Κύπριους, αφού η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα κυπριακά επίσημα έγγραφα. Βέβαια, όλο αυτό σημαίνει πως υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση για όλους τους επιβάτες της πτήσης.

Βέβαια, τέλος καλό όλα καλά και σήμερα οι Κύπριοι επιβάτες επέστρεψαν στα σπίτια τους.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις