Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Θρίλερ με διάσημο Λιβανέζο καλλιτέχνη που αγνοείται στη Σαουδική Αραβία

Θρίλερ με διάσημο Λιβανέζο καλλιτέχνη που αγνοείται στη Σαουδική Αραβία
Reuters Αρχείο

Αγωνία για την τύχη Λιβανέζου συνθέτη στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με πηγές και τοπικά μέσα. Ο λόγος για τον Σαμίρ Σφέιρ, ο οποίος έχει τραγουδήσει για τον πρόεδρο του Λιβάνου, Μισέλ Αούν.

Ο Σαμίρ Σφέιρ προσκείμενος στο κόμμα του Λιβανέζου προέδρου πιστεύεται ότι κρατείται στη Σαουδική Αραβία για άγνωστους λόγους, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, τις οποίες επιβεβαίωσαν δύο πηγές του περιβάλλοντός του και μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Επίσημη πηγή δήλωσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών του Λιβάνου είχε προσπαθήσει να μάθει από τις σαουδαραβικές αρχές που βρίσκεται ο διάσημος μουσικός.

Το λιβανέζικο υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.

Αλλά και το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής σε αίτημα να σχολιάσει.

 

Ο Σαλίμ Αούν, ένας βουλευτής του πολιτικού κόμματος του Λιβανέζου προέδρου, ρωτάει σε μήνυμά του στο Twitter: «Πού είναι ο Σαμίρ Σφέιρ;» με hashtag με έκκληση για την «ελευθερία» του.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν χθες, Μ. Τρίτη (27.04.2021), ότι ο καλλιτέχνης πιστεύεται ότι κρατείται στη Σαουδική Αραβία, όπου έχει σπίτι.

 

Ο Σφέιρ αποτέλεσε στόχο αντιδράσεων Σαουδαράβων στα social media νωρίτερα φέτος αφότου ανάρτησε φωτογραφία του από τον εμβολιασμό του κατά του COVID19 στη Σαουδική Αραβία. Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε οργή σε ορισμένους που τον κατηγόρησαν ότι επωφελείται των υπηρεσιών του βασιλείου παρά τα σχόλια που είχε κάνει στο παρελθόν με τον υπαινιγμό για εξαγωγή τρομοκρατίας από την Σαουδική Αραβία, κάτι το οποίο διαψεύδει το Ριάντ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις